Spaar nu voor een strandtas of hamamdoek van 100% gerecycled katoen! Klik hier voor meer informatie

Productgroep:
  1. Huidschimmel 5
Categorie:
Prijs:
€ 0 t/m € 12
Merk:
  1. Canesten 1
  2. DA 1
  3. Healthypharm 2
  4. Leidapharm 1
Doelgroep:
  1. Familie 1
  2. (Jong) volwassenen 4
Volume:
  1. 30g 4
  2. 15g 1

Een schimmelinfectie kan zich op allerlei manieren uiten, bijvoorbeeld op de huid. Als dit het geval is spreken we over een huidschimmel. Deze schimmelinfectie herken je vaak aan een afwijking van de huid, zoals roodheid, jeuk, blaasjes of schilfers. Wat huidschimmels precies zijn en wat je er tegen kunt doen lees je hier.

Wat is huidschimmel en hoe kan het behandeld worden?


Huidschimmel is een infectie van de huid die ontstaat wanneer de huid in aanraking is geweest met een schimmel of gist. Het ontstaat vaak in de huidplooien van het lichaam . Roodheid, jeuk, huidschilfers, en blaasjes kunnen duiden op een huidschimmel. De meeste schimmelinfecties zijn oppervlakkig en kunnen geen kwaad, maar je kunt er wel behoorlijk last van hebben. Een huidschimmel verdwijnt niet altijd vanzelf en je kunt deze thuis behandelen door een antischimmelcrème te gebruiken. Die bestrijdt de infectie en verlicht de jeuk. Canesten Skin crème, met als belangrijke werkzame stof Clotrimazol, breng je twee maal per dag in een dunne laag aan op de huid en is te gebruiken bij huidinfecties door verschillende schimmel- of gistsoorten. Leidapharm antischimmelcrème bevat micozanolnitraat, dit doodt de schimmel en dient 1 of tweemaal per dag dun te worden aangebracht op de aangedane huid. Lees voor het gebruik van deze geneesmiddelen altijd de bijsluiter en raadpleeg de huisarts als je twijfelt over de juiste behandeling.

Tips om huidschimmel te voorkomen


Je huid verzorgen is belangrijk en draagt bij aan een goede algehele gezondheid. Dit kun je doen om de kans op huidschimmel te verkleinen:
• Vermijd het dragen van strakke kleding
• Gebruik producten zonder zeep
• Douche niet te lang en niet te warm
• Voorkom dat bestaande schimmelplekken vochtig en warm worden
• Draag katoenen ondergoed en sokken en goed ventilerende schoenen
• Gebruik in openbare doucheruimten altijd badslippers om voetschimmel te voorkomen

Producten kopen voor huidschimmel


In onze webshop vind je veel verschillende soorten en merken crèmes om huidschimmel te bestrijden. De juiste dosering en het gebruik bepaal je op basis van de specifieke klachten die je hebt. Koop de producten van jouw keuze direct online of ga naar de DA drogist bij jou in de buurt voor deskundig advies. Lees altijd voor gebruik de gebruiksaanwijzing of de bijsluiter.

KOAG/KAG-nr: 4442-1118-2072

8.6 uit  3981 reviews
30g
1199

Geen voorraad