Hoe zit het met je bloeddruk, stress, glucose of cholesterol? Doe de GezondheidsCheck bij DA en weet binnen een paar minuten hoe goed je bezig bent! Dat is handig en geeft een goed gevoel! Vraag je DA Drogist hoe het werkt.

In de benen! Het is fijn om je goed te voelen. Voor de een is dat een uitdaging, voor de ander vanzelfsprekend. Bij DA kijken we altijd naar wat het beste is voor jou en we helpen je met adviezen die bij jou passen. Daarom introduceren we de DA GezondheidsCheck. Diverse checks die je vertellen hoe het met je gaat. Eerder dit jaar introduceerden we al een CholesterolCheck en een HuidCheck. Vanaf heden breiden we dit uit met twee nieuwe checks!

Nieuw bij DA zijn de GlucoseCheck en de StressCheck. Ze vertellen je alles over je bloedsuiker, fysieke en mentale gesteldheid.
Zo weet je gelijk hoe goed je bezig bent!


Bodycheck DA Drogist

BODYCHECK

Hoe zit het met je gewicht, spieren en vetpercentage? We checken het in 1 minuut. We wegen je op een speciale weegschaal (lichaamscompositiemeter). Dat gaat zo:

Door middel van een lichaamscompositiemeter meten we vier waarden. Hiervoor ga je met blote voeten op een weegschaal staan, en houd je een display vast met je armen gestrekt. Het apparaat meet nu vanzelf jouw:

1. Lichaamsvet
2. Visceraal vet (oftewel vet rond de organen)
3. Body mass index (oftewel BMI)
4. Skeletspiermassa

Aan de hand daarvan is af te lezen of die laag, normaal of hoog zijn. Dat is weer allemaal afhankelijk van je geslacht, leeftijd, gewicht en/of lengte. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet: aan de hand van een overzicht kan onze medewerker je namelijk precies vertellen wat de meetresultaten voor jou betekenen.


Bekijk deelnemende winkels ▶


Cholesterol check DA Drogist

CHOLESTEROLCHECK

Een hoog cholesterolgehalte verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Met een simpele check kunnen in een paar minuten verschillende cholesterolwaarden worden bepaald.

Door middel van een vingerprik wordt een druppel verkregen. Die wordt aangebracht op een teststrip. Vervolgens meet en berekent de Mission Cholesterolmeter:
1. Het totale cholesterol
2. Het HDL-cholesterol (High Density Lipoproteïnen, ofwel 'goed cholesterol')
3. De triglyceridenwaarde (Vetcellen in het bloed)
4. De LDL-waarde (Low Density Lipoproteïnen, ofwel 'slecht cholesterol')
5. De cholesterolratio (de verhouding totale cholesterol tot HDL)


Bekijk deelnemende winkels ▶


Glucostest DA Drogist

GLUCOSECHECK

NIEUW!
Diabetes, ofwel suikerziekte, kun je hebben zonder dat je het doorhebt. Veel mensen hebben nauwelijks klachten. Goed om af en toe eens je bloedglucose (ook wel: bloedsuiker) te laten meten. Is die te hoog, dan kan dat een indicatie zijn voor diabetes.

In de winkel wordt door middel van een vingerprikje een druppel bloed verkregen. Daarin wordt gemeten wat de bloedsuiker is op dat moment.

Heb je 8 uur voor de check niets gegeten of gedronken? Dan geldt de volgende uitslag:

Waardes Uitslag
< 6,1 mmol/l Goede bloedsuiker
6,1 - 6,9 mmol/l Verhoogde bloedsuiker
> 6,9 mmol/l Hoge bloedsuiker

Heb jij 1,5 à 2 uur van tevoren nog gegeten en/of gedronken, dan gelden de volgende waardes:

Waardes Uitslag
< 7,8 mmol/l Goede bloedsuiker
7,8 - 11 mmol/l Verhoogde bloedsuiker
> 11 mmol/l Hoge bloedsuiker

Blijkt uit de check dat je een verhoogde of hoge bloedsuiker hebt, dan verwijzen we je altijd door naar de huisarts. Die kan samen met jou bepalen wat de waardes voor jou inhouden.

Bekijk deelnemende winkels ▶


Stresscheck DA Drogist

STRESSCHECK

NIEUW!
Wij ervaren allemaal wel eens stress. Dat hoeft niet slecht te zijn. Te veel, te lang stress? Dat kan voor problemen zorgen. Het is dus goed om dit in de gaten te houden!

Je kunt nu in onze DA-winkels terecht voor de stresscheck. Een speciale HRV-meter (heart rate variability, oftewel hartslagvariabiliteit) meet de veranderingen in tijd tussen twee hartslagen. Dat zegt iets over hoe goed in balans je zenuwstelsel is, hoe sterk je stress-tolerantie is en hoe goed je lichaam en geest in conditie zijn.

Uit de check komen drie scores:

1. Mentale stress
2. Fysieke stress
3. Stress-score (= mentale + fysieke stress)

Hoe lager de score, hoe beter!

Waardes Uitslag
0 - 35 Weinig tot geen stress
35-70 Gemiddeld hoeveelheid stress
70-100 Serieuze stress

Bekijk deelnemende winkels ▶


Bloeddruk check DA Drogist

BLOEDDRUKCHECK

Een goede bloeddruk helpt je hart en vaten gezond te houden. Omdat je een hoge bloeddruk zelf meestal niet doorhebt, is het belangrijk deze af en toe te laten meten. In de DA-winkels kun je daar ook voor terecht

Daarvoor ga je rustig op een stoel zitten. Je krijgt een manchet om je bovenarm, waar lucht in gepompt wordt. De bloeddrukmeter meet nu de onder- en bovendruk. Die laatste geeft aan of je een hoge bloeddruk hebt. Is die hoger dan 140 mmHg, dan is je bloeddruk verhoogd. In dat geval verwijzen we je door naar de huisarts.

Bekijk deelnemende winkels ▶


Huidcheck DA Drogist

HUIDCHECK

Een droge huid heeft een andere verzorging nodig dan een vet huidtype. Daarom is het belangrijk eerst te weten wat jouw huidtype is. Door middel van een huidcheck kom je daar achter.

De check wordt met een speciaal meetapparaat gedaan. Die wordt op een paar plekken tegen de huid gehouden. Het apparaat meet sebum (vet) en hydratatie ((vocht). Deze twee waarden vertellen of je een tekort of juist een teveel hieraan hebt. Onze medewerkers vertellen je op basis van deze waarden wat jouw huidtype is. Ook kunnen ze je advies geven welke producten jouw huid optimaal verzorgen. En hoe je visuele huidkenmerken (pigmentvlekken, rimpels) aan kunt pakken.

Huidtype Kenmerken
Normale huid Soepel, zacht, goed doorbloed, samengetrokken poriën.
Vette huid Te veel talg. Verwijde poriën, glimmende T-zone, onzuiverheden.
Droge huid Tekort aan vet. Voelt droog en trekkerig, schilfert snel, kleine poriën.
Gecombineerde huid Vettere T-zone, juist droger op de wangen, langs de haarlijn en ogen.
Gedehydrateerde huid De huid heeft een tekort aan vocht en vet.

Bekijk deelnemende winkels ▶