Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Hoe dan? Zontips voor je kleintje

Hoe dan? Zontips voor je kleintje

zonnetipsbaby

Een baby- en kinderhuid is extra kwetsbaar. Omdat het pigmentsysteem nog niet genoeg is ontwikkeld, werkt het ‘afweersysteem‘ tegen de zon nog niet goed. Met deze tips weet je binnen een paar minuten hoe je je kleintje het beste kunt beschermen tegen de zon.

1. Houd baby’s uit de zon

Direct zonlicht is schadelijk voor de babyhuid die nog niets gewend is. Je zult ook merken dat baby’s felle zon niet fijn vinden. Onder een parasol of zonnescherm is een betere optie. Een doek over de kinderwagen werkt ook, zorg wel voor genoeg frisse lucht en voorkom dat je kleintje te warm wordt. Let op: ook in de schaduw kan de babyhuid verbranden, insmeren dus!

LET OP: smeer de bekende kwetsbare plekken zoals oren, lippen én de bovenkant van de voeten extra in. Deze lichaamsdelen verbranden snel en hebben dus extra bescherming nodig.

2. Smeer veel en vaak

Gebruik een zonnebrandcrème van SPF 30 of 50. Smeer lekker dik, dan werkt de beschermingsfactor optimaal. Het KWF heeft een handig ezelsbruggetje om ervoor te zorgen dat je genoeg smeert: gebruik ongeveer 7 theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt:

- 1 voor gezicht en hals - 2 voor armen en schouders - 2 voor borst, buik en rug - 2 voor benen en voeten

3. Zorg voor beschermende kleding

Kleding helpt de kinderhuid beschermen tegen de zon. Handig om bijvoorbeeld de schoudertjes en rug te beschermen. Een shirt met mouwen of petje zijn goed om bij de hand te hebben. Hoe dunner de stof, hoe meer UV-straling het doorlaat. Een droog wit t-shirt heeft bijvoorbeeld een bescherming van SPF 15. Goed om te weten dat natte kleding minder UV-straling tegenhoudt. Voor optimale bescherming tegen de zon kun je kiezen voor speciale UV-werende kleding.

4. Zet de zon even uit

Oftewel; haal je kind uit de zon. Zoek regelmatig de schaduw op, daar is minder UV-straling en is het ook een stuk koeler. Het is belangrijk dat je kleintje goed kan afkoelen. De zon is tussen 11.00 en 15.00 uur op z’n krachtigst. Zoek tijdens deze uren de schaduw op, onder een boom, een parasol of een schaduwdoek. Of ga gewoon even rustig naar binnen.

Wist je dat je in de schaduw ook kunt verbranden? Dat komt door indirecte straling via de aarde. Blijven smeren dus!

ZONNETOP-5 VOOR KIDS:

1. Smeer je kind 30 minuten voordat het naar buiten gaat in. Of gebruik een minerale zonnebrand. Dan is je kind direct beschermd tegen de zon. 2. Kies een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. 3. Smeer elke 2 uur opnieuw in en altijd na het zwemmen en sporten 4. Zorg voor schaduw tussen 12 en 15 uur. 5. Geef zelf het goede voorbeeld: jong geleerd is oud gedaan.

Producten zonnebrand baby

image

Weleda Edelweiss zonnelotion gevoelige huid SPF30 150 milliliter

150 ml
26
.
49
image

Alphanova Sun Sun zonnebrand spray baby zonder parfum SPF50 125 milliliter

125 ml
29
.
10
image

Alphanova Sun Sun spray kids vegan SPF30 125 milliliter

125 ml
21
.
60
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash