Zelf thuis je gezondheid testen

Direct inzicht in je gezondheid? De zelftesten bij DA zijn snel en betrouwbaar. En makkelijk, want je doet de test in eigen vertrouwde omgeving. Of je nu wil testen of je zwanger bent, een blaasontsteking of een SOA hebt: je weet het snel met een zelftest.

De voordelen van een zelftest:

  • Je kunt de test doen wanneer jij wilt. Je hoeft hier dus geen vrij voor te vragen of afspraken voor te verzetten.
  • Zelftesten zijn snel en betrouwbaar.
  • Zelftesten zijn anoniem.

Blijkt uit de test dat er iets niet in orde is? Neem dan contact op met de huisarts voor een eventuele verdere behandeling. Neem ook contact op met de huisarts als de klachten blijven aanhouden terwijl er niets uit de testen komt.

De volgende zelftesten zijn verkrijgbaar bij jouw DA drogist:

Zelftest urineweginfectie

Te lang doorlopen met een blaasontsteking kan vervelende gevolgen hebben en een nierbekkenontsteking veroorzaken. Met een zelftest zie je binnen een paar seconden of je een urineweginfectie hebt en kun je je huisarts tijdig om een behandeling vragen. Met de urinewegeninfectie zelftest krijg je het resultaat binnen 3 minuten. De uitslag is ruim 97% nauwkeurig.

Zelftest menopauze

Heb je verschillende klachten en weet je niet of dit bij de overgang hoort? Doe de menopauzetest (te verkrijgen in de winkel) en ontdek of je in de overgang bent. De menopauzetest geeft resultaat binnen 5 minuten en is 99% nauwkeurig. De test meet het FSH-niveau in de urine. Is het niveau 25 mIE per ml of hoger? Dan is de test positief en ben je mogelijk in de overgang.

Zelftest chlamydia

Chlamydia is een seksueel overdraagbare bacterie die een infectie kan veroorzaken. Het is een van de meest voorkomende soa’s en geeft niet altijd klachten. Onbehandelde chlamydia-infecties kunnen lijden tot onvruchtbaarheid. Met een Chlamydia zelftest weet je snel of je de chlamydia-bacterie hebt en kun je in dat geval direct contact opnemen met je huisarts. Het resultaat van de test heb je binnen 20 minuten. De nauwkeurigheid van de test is ruim 97%.

Zelftest vruchtbaarheid voor mannen

Gaat het zwanger worden niet zo makkelijk? Met een mannelijke vruchtbaarheidstest (te verkrijgen in de winkel) kun je checken of je mogelijk minder vruchtbaar bent. Deze zelftest meet het aantal zaadcellen en de bewegelijkheid van de zaadcellen. Dit geeft een indicatie voor de vruchtbaarheid van de man. De test geeft resultaat binnen 27 minuten en is 95,1% nauwkeurig.

Zelftest cholesterol

Een op de drie mensen heeft een te hoog cholesterolgehalte. Je kunt verhoogd cholesterol hebben zonder het direct te merken. Het is dus belangrijk om regelmatig te testen hoe hoog je cholesterolgehalte is. De cholesterol zelftest geeft aan hoeveel cholesterol er in je bloed zit. Is het gehalte te hoog, dan moet je je levensstijl aanpassen. Met deze test heb je binnen 3 minuten resultaat. De uitslag is 96% nauwkeurig. Bespreek de uitslag altijd even met je huisarts.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.