Tips voor het epileren van je wenkbrauwen

Wenkbrauwen: vroeger maakte je ze zo klein mogelijk en tegenwoordig zijn ze juist heilig. Het liefst willen we volle en mooi gevormde wenkbrauwen. Om dit te bereiken kun je je wenkbrauwen epileren. DA geeft tips.

De beste manier om je wenkbrauwen te epileren is door eerst een borsteltje te gebruiken. Met een wenkbrauwborstel borstel je de haren van je wenkbrauwen omhoog. Hierna kam je de haartjes opzij. De haartjes die nog omhoog wijzen, mogen weggehaald worden. Net als de haartjes die buiten de wenkbrauw vallen.

Tips en tricks voor mooie wenkbrauwen:

  • Zorg er altijd voor dat je een goed en scherp pincet gebruikt. Door het gebruik van een bot pincet kunnen de haartjes afbreken tijdens het epileren.
  • Geen twee wenkbrauwen zijn hetzelfde. Dus blijf niet doorgaan met epileren tot je twee identieke exemplaren hebt. Dit heeft simpelweg geen zin.
  • Let er goed op dat je niet te veel haartjes weghaalt tussen je wenkbrauwen in. Hierdoor kan het eruit komen te zien alsof je ogen ver uit elkaar liggen.
  • Let er ook op dat je wenkbrauwen niet per ongeluk inkort, door te veel van het eind weg te halen. Dit zorgt namelijk voor een optisch grotere neus. Blijf altijd goed kijken in de spiegel, ook van een afstandje.

Wenkbrauwen opvullen:

  • Haal altijd eerst een kammetje door je wenkbrauwen. Zo zie je beter waar er bijgevuld moet worden.
  • Is het alleen nodig je wenkbrauwen iets op te vullen op sommige plekken? Teken met een wenkbrauwpotlood dunne haartjes in de natuurlijk haargroeirichting.
  • Zijn je wenkbrauwen al redelijk vol van zichzelf? Smeer een getinte wenkbrauwgel vanaf het einde van je wenkbrauw richting het begin, zachtjes tegen de haargroei in. Herhaal dit hierna met de haargroei mee. Sommige gels bevatten dunne vezels die je wenkbrauwen iets dikker maken.
  • Heb je hele fijne haartjes? Hier kun je reeds aangebracht wenkbrauwpotlood mee fixeren en blenden. Dankzij de matte textuur geeft het je wenkbrauwen heel natuurlijk meer dimensie.

Blij met je mooie wenkbrauwen? Ga er met een schoon en droog wenkbrauwborsteltje overheen. Dit haalt de scherpe randjes ervan af en zo ziet het er direct natuurlijker uit.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.