Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Waarom dan? Waterwratjes

Waarom dan? Waterwratjes

waterwratjes

Waterwratjes zijn kleine, glanzende pukkeltjes, gevuld met vocht. Ze komen vooral bij kinderen voor. Waterwratjes zijn onschuldig en doen meestal geen pijn. Wel kunnen ze voor jeuk zorgen. DA adviseert.

Waterwratjes worden veroorzaakt door een virus. Kinderen kunnen het oplopen door huidcontact met andere kinderen of via besmette voorwerpen (zoals speelgoed). Wanneer een kindje besmet is, kan het een aantal weken tot een paar maanden duren voor er wratjes te zien zijn. De wratjes zijn klein (< 0,5 cm) en verschijnen meestal in groepjes. Ze kunnen overal op het lichaam zitten.

Zijn waterwratjes besmettelijk?

Waterwratjes zijn besmettelijk en verspreiden zich via het vocht dat in de wratjes zit. Het is dus belangrijk dat de wratjes niet worden opengekrabd. Als een wratje toch is opengegaan, kun je het afplakken met een pleister.

Een plek waar veel kinderen besmet raken, is het zwembad; daar is vaak meer huidcontact. Als je open wratjes afplakt met een waterdichte pleister, mag een kindje met waterwratjes wel gewoon zwemmen.

Kunnen waterwratjes klachten geven?

Waterwratjes doen in principe geen pijn. Ze geven meestal pas klachten wanneer ze worden opengekrabd. Dan kunnen ze gaan ontsteken en pijn gaan doen.

Hoe kun je waterwratjes behandelen?

Waterwratjes gaan vanzelf weer weg. Vaak verdwijnen ze binnen een jaar. Het lichaam heeft dan genoeg antistoffen opgebouwd om het virus te overwinnen. Als wratjes ontstoken raken, hoef je in principe niets te doen. Het is soms juist een teken dat ze aan het genezen zijn. Als je kindje erg veel pijn heeft of een waterwratje op het ooglid heeft, is het aan te raden naar de huisarts te gaan.

Verder is het belangrijk om verspreiding van het virus te voorkomen. Plak open wratjes af met een pleister en zorg dat je kindje regelmatig de handen wast en niet gaat krabben.

Producten waterwratjes

image

Lucovitaal Waterwratjes 15 milliliter

12
.
99
1+1
Gratis
image

Golden Naturals Zwem & kinderwratjes 100 milliliter

100 Milliliter
16
.
95
image

Wortie Wrattenverwijderaar cool 50 milliliter

50 ml
20
.
59
image

Wartner Wrattenpleister 24 stuks

24 stuks
29
.
59
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash