Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Waarom dan? Puistjes

Waarom dan? Puistjes

puistjesbehandelen

We hebben er allemaal mee te maken: puistjes. Ze kunnen je het leven behoorlijk zuur maken. DA geeft tips hoe je puistjes kunt voorkomen en behandelen.

Je huid zit vol met talgkliertjes. Talg zorgt ervoor dat de huid vettig blijft. Soms raken de talgkliertjes verstopt en ontstaan er mee-eters (ook wel 'comedonen'). Als mee-eters gaan ontsteken, krijg je last van puistjes. Puistjes zien eruit als rode bultjes met een wit puntje dat gevuld is met pus. Tijdens de puberteit heeft bijna iedereen last van puistjes. Door hormoonveranderingen maken de talgkliertjes meer talg aan en raken ze sneller verstopt.

Wat te doen bij puistjes?

Het is belangrijk om de huid zoveel mogelijk met rust te maken: niet overmatig wassen, scrubben, stomen of hardhandig met een handdoek wrijven. Dit kan de huid juist irriteren. En, hoe verleidelijk het ook is: knijp puistjes niet uit en krab ze niet open! Hierdoor kun je littekens krijgen of kunnen er nieuw puistjes ontstaan. Open mee-eters kun je voorzichtig uitdrukken met een speciale comedonen-drukker.

Hoe kun je puistjes voorkomen?

Om puistjes te voorkomen is het belangrijk de huid goed te reinigen. Je gezicht verzamelt op een dag een heleboel talg en vuil. Maak van het reinigen van je gezicht een vast ritueel voordat je gaat slapen.

Zo reinig je je gezicht: gebruik een milde cleanser en was je huid met lauwwarm water. Laat producten met alcohol staan en vermijd heet water, dit droogt je huid uit.

Verder kunnen stress, hormonen en voeding invloed hebben op de huid en voor puistjes of onzuiverheden zorgen. Als je erg last van acne hebt, is het aan te raden dit met een huisarts of dermatoloog te bespreken.

Producten puistjes

image

Louis Widmer Tonic zonder alcohol zonder parfum 200 milliliter

200 Milliliter
18
.
10
image

Joik Facial cleansing foam 150 milliliter

150 ml
22
.
70
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash