Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Welke dan? Het betere voetwerk

Welke dan? Het betere voetwerk

voetverzorging

Verzorg je voeten en je krijgt er veel voor terug. Ze brengen je dan zonder te protesteren overal naartoe. Wat een service!

Onderhoud

Het is belangrijk om je voeten goed te verzorgen. Was je voeten regelmatig met koud of lauwwarm water. Gebruik eventueel ook een milde of antibacteriële zeep om je voeten schoon te maken. Droog ze na het wassen goed af, vooral tussen de tenen. Smeer ze daarna in met een voetencrème, bijvoorbeeld op basis van ureum. Dit stofje zorgt voor een optimale hydratie. Zo blijft je huid soepel en krijgt eelt minder kans.

Breng wat talkpoeder tussen de tenen aan, zeker als je snel last hebt van zweetvoeten. Trek iedere dag schone sokken aan van katoen of bamboe: die ademen beter dan synthetische sokken.

Heb je last van overtollig eelt? Te veel eelt kun je weghalen met een eeltrasp of een eeltschaaf. Begin eerst met een voetenbad. Zo wordt het eelt zachter en kun je het makkelijker verwijderen. Tip: doe een eetlepel baking soda in je voetenbad. Baking soda verweekt eelt, waardoor je het makkelijker weg kunt halen. Ook bestrijdt het bacteriële infecties en schimmelinfecties.

Naar de (voeten)dokter

Ingegroeide teennagels of een beklemde zenuw in de voorvoet: bij sommige voetproblemen kun je wel een beetje hulp gebruiken.

Pedicure: behandelt overtollig eelt en likdoorns, kloven, eeltranden, schimmelnagels (kalknagels) en ingroeiende nagels. Medisch pedicure: behandelt ook ‘risicovoeten’ met klachten door bijvoorbeeld reuma, diabetes, kanker en ouderdom. Podoloog, podotherapeut en registerpodoloog: behandelen mensen met voetklachten en problemen die vanuit de voeten ontstaan. Bijvoorbeeld door een afwijkende voetenstand. Een podotherapeut en registerpodoloog hebben een hbo-opleiding gevolgd. Een podoloog is geen beschermde titel, na een cursus volgen mag iemand zich podoloog noemen.

Schoenen

Het is belangrijk om goed zittend schoeisel te dragen. Hiermee kun je problemen voorkomen. Met deze tips vind je het juiste paar:

  • Shop je schoenen aan het eind van de dag, als je voeten wat opgezwollen zijn. Als je ze ’s ochtends koopt, kies je sneller een te kleine maat.
  • Laat je voeten opmeten, qua lengte én breedte. Ze zakken in de loop der jaren wat in, waardoor de verhoudingen anders worden. De standaardmaat die je altijd had, kan best een (half) maatje groter zijn geworden.
  • Wat een goede schoen is, hangt af van je voettype. Zo kan een holle voet beter een hakje dragen, en een platte voet wordt blij van een stevige schoen. Instappers hebben een standaardmaat en zijn dus niet handig bij knokkels en andere voetvergroeiingen. Een schoen met veters geeft vaak betere steun.
  • Kies het liefst schoenen van materiaal dat lucht en vocht doorlaat. Check de buigzaamheid van de zool. Een schoen die stijf is waar je voet wil buigen, loopt niet lekker.
  • Een beetje moeilijke voet? Ga dan naar een goede schoenenzaak. Een persoonlijk en goed advies is dan een must. En vaak hebben ze daar ook verschillende breedtematen. Fijn!

Kun je wekenlang op dezelfde schoenen lopen?

Nee, liever niet. Na een dag dragen hebben schoenen de tijd nodig om weer in hun oorspronkelijke vorm te komen. Ze geven je voeten de dag daarna dus geen optimale steun. Ook is het hygiënischer om je schoenen 24 uur te laten luchten voordat je er weer instapt. Zeker als je zweetvoeten hebt. En even vooruitblikkend op de zomer: drie maanden lang op slippers lopen is niet goed. Je gebruikt je voet dan te eenzijdig. ⁠ Is het goed om af en toe op blote voeten te lopen?

Ja. Je verbetert de doorbloeding en versterkt je voetspieren en botten. Bouw het rustig op, want de pezen en gewrichten in je voeten moeten er echt even aan wennen. Begin op een zandstrand of zacht grasland vóór je aan een kiezelstrand of bospad begint. En ja, na thuiskomst: goed wassen en verzorgen.

Voetgymnastiek

Van deze oefeningen worden je voeten heerlijk soepel:

  • Trek met je tenen een handdoek over de grond naar je toe. Goed om regelmatig te doen bij stijve tenen.
  • Opstaan uit bed gaat soepeler na een voeten-warming-up. Beweeg je tenen langs elkaar, en draai je voeten met de klok mee en tegen de klok in.
  • Rol twee minuten een stuiterbal heen en weer onder je voet. Zo masseer je de onderkant van je voet en verlicht je kramp of spanning van je voetboog.
  • Zet je voeten naast elkaar en ga afwisselend tien keer op je tenen staan en rol weer af.

Producten voetenwerk

image

DA Voetbutter 150 milliliter

3
.
89
2e
Halve
Prijs
image

DA Voetvijl 1 stuks

3
.
99
image

Gehwol Voetpoeder 100 gram

100 gram
13
.
29
9
.
97
25
%
korting
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash