Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Hoe dan? Zo krijg je voldoende voedingswaardes binnen

Hoe dan? Zo krijg je voldoende voedingswaardes binnen

superfoods

Je bent wat je eet, is het bekende gezegde. Daarom is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten en producten met hoge voedingswaardes aan je dieet toe te voegen. Wij helpen je graag op weg met handige tips en ons aanbod aan gezonde voeding!

Zo krijg je voldoende vezels binnen

Het is belangrijk om veel producten te eten met hoge voedingswaardes, zoals vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Vezels zijn belangrijk voor je gezondheid. Tarwe, haver, rogge en gerstvezels zijn goed voor de darmwerking.

Voor volwassen vrouwen wordt er geadviseerd om minimaal 25 gram vezels per dag te eten. Voor mannen is dat minimaal 30 gram. Vezels zitten vooral in groente, fruit, aardappelen, volkorenbrood, peulvruchten, noten en ontbijtgranen. In lijnzaad, havermout, en tarwezemelen zitten bijvoorbeeld veel vezels. Slim om deze dus dagelijks (met wat fruit) aan je bakje yoghurt toe te voegen! Er zijn verschillende typen vezels, dus probeer producten af te wisselen en divers te eten. Vezels binden vocht en houden op die manier de ontlasting soepel. Het is dus belangrijk dat je ook voldoende drinkt! 

Met dit super simpele recept begin je de dag goed en krijg je meteen lekker veel vezels binnen:

Bananenpannenkoek met lijnzaad

  • Een rijpe banaan
  • 40 gram havermout
  • Een ei
  • Een eetlepel (gebroken) lijnzaad
  • Evt. blauwe bessen, honing en wat noten

Prak de banaan met een vork in een kom. Klus daarna het ei door de geprakte banaan. Voeg dan de havermout en de lijnzaad toe en roer het mengsel goed door, het beslag blijft een beetje lobbig. Doe een scheutje olie in een koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Giet het beslag in de pan en verdeel het mengsel gelijkmatig. Bak nu de pannenkoek aan beide kanten gaar (dit duurt ongeveer vijf minuten). Je kan eventueel wat blauwe bessen, honing of noten op de pannenkoek doen. Eet smakelijk!

Goede bronnen van Omega 3

Je hebt er vast weleens van gehoord: omega 3. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn ALA (alalinoleenzuur) en de visvetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Bij een dagelijkse inname van 2 gram ALA draagt het bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. ALA zit in plantaardige oliën (voornamelijk in lijnzaadolie), maar ook een beetje in vlees en groene bladgroente. Bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA draagt het bij tot de normale werking van het hart, je kunt zo vooral vinden in vis en schaal- en schelpdieren. 

Het is daarom goed om wekelijks vis te eten. Bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines en zalm. Lijnzaadolie kan je gebruiken als dressing voor je salades.

Met deze tips eet je gevarieerd:

Als je gevarieerd eet, volgens de bekende Schijf van Vijf, zou je voldoende voedingswaardes moeten binnenkrijgen. Dit zijn de richtlijnen:

  • Eet veel groente en fruit, vooral uit het seizoen.
  • Varieer met vis, peulvruchten, noten, zuivel, eieren en vegetarische producten. Eet meer plantaardig en niet teveel vlees.
  • Eet dagelijks een handje ongezouten noten.
  • Kies volkoren producten.
  • Vermijd suiker en frisdrank, maar drink dranken als kraanwater, thee en koffie.
  • Smeer en bak met zachte of vloeibare oliën en vetten.

Superfood producten

image

DA Lijnzaad gebroken 500 gram

1
.
89
image

DA Lijnzaad heel 500 gram

1
.
79
image

DA Tarwezemelen 200 gram

0
.
99
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash