Wat te doen bij zweetvoeten?

We hebben er allemaal weleens last van: zweetvoeten. Veelvoorkomend, maar vervelend. DA geeft tips.

Bij inspanning of warmte gaat ons lichaam zweten om af te koelen. Ook voeten zweten. Door klamme, warme voeten en sokken kunnen bacteriën goed gedijen. Zij zorgen dan ook voor die typische zweetvoeten-geur. Door dit aan te pakken kun je zweetvoeten (en vieze geurtjes) voorkomen:

Wassen
Om bacteriën te verwijderen is het aan te raden om dagelijks je voeten te wassen. Je kunt een antibacteriële zeep gebruiken. Zorg dat je je voeten goed afspoelt en ook zorgvuldig droog maakt, vooral tussen de tenen.

Draag schone sokken
Zorg dat je niet alleen je voeten, maar ook je sokken schoon houdt. Was je sokken regelmatig (op hoge temperaturen, dit doodt de bacteriën). Ga je een lange wandeling maken? Schaf dan speciale wandelsokken aan. Deze sokken kunnen meer vocht opnemen. Neem ook een extra paar mee zodat je ze eventueel kunt verwisselen. Zorg dat je schoenen na het wandelen goed kunnen drogen.

Verwijder overtollig eelt
Eelt neemt veel vocht op en dit kan de groei van bacteriën stimuleren. Zorg dat je overtollig eelt verwijdert. Dit kun je zelf met een speciale rasp doen of je kunt naar een pedicure gaan.

Gebruik voetpoeder of deodorant
Om zweetvoeten te voorkomen kun je een special poeder in je sokken strooien. Dit absorbeert vocht, bevat desinfecterende stoffen en zorgt er voor dat je voeten droog blijven.

Wist je dat er ook speciale deodorants voor de voeten zijn? Deze gaan overmatig zweten tegen en maskeren vervelende geurtjes.

Producten bij dit artikel