De beste poets tips

Een gezond gebit is belangrijk voor onze algehele gezondheid. Met goed poetsen houd je je mond gezond. DA geeft tips.

Door dagelijks je tanden te poetsen, verwijder je tandplak. De zuren in tandplak kunnen gaatjes en tandsteen veroorzaken en voor ontstoken tandvlees zorgen. Belangrijk dus om je mond goed te verzorgen!

Kies een vast moment op de dag voor het tandenpoetsen. Zoals ’s ochtends na het ontbijt en ’s avonds voor je gaat slapen. Gebruik een goede, zachte tandenborstel, zoals de Soft tandenborstel van TePe. Vervang je tandenborstel elke drie maanden of nadat je ziek bent geweest.

Een goede poetsbeurt duurt minimaal twee minuten. Om te zorgen dat je tanden goed schoon worden, is het belangrijk om overal in je gebit te poetsen. Het helpt om een vaste volgorde aan te houden, zo sla je geen plekken over. Begin bijvoorbeeld eerst met de binnenkant van de onderkaak, dan de buitenkant en daarna de bovenkaak. Focus vooral op de overgang van de tand naar het tandvlees, maar oefen niet teveel druk uit, dit kan zorgen voor teruggetrokken tandvlees.

Poets je tanden met een tandpasta. Kies daarbij een tandpasta die bij jouw gebit past. Er zijn een hoop verschillende pasta's: voor gevoelige tanden, speciaal voor kinderen, met een whitening effect, anti-tandsteen etc. Het is aan te raden voor kleintjes een speciale tandpasta te gebruiken, zoals de Prodent Woezel en Pip of de Jordan Junior. Kleine kinderen mogen namelijk minder fluoride binnenkrijgen.

Naast het poetsen, houd je je tanden ook goed schoon door te flossen. Je kunt hiervoor flosdraad, ragers of tandenstokers gebruiken.

Poetsen maar!

Producten bij dit artikel