Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Hoe dan? Tandenpoetsen bij je kleintje

Hoe dan? Tandenpoetsen bij je kleintje

tandenpoetsenbaby

Zodra jouw kindje tandjes krijgt, is het aan te raden om te beginnen met poetsen. Hierdoor worden de tanden beschermd en laat je je kleintje wennen aan het tandenpoetsen.

Tandjes die net zijn doorgekomen zijn nog erg kwetsbaar. Zodra je een wit puntje van de tand in het tandvlees ziet, begin dan meteen met poetsen. Gebruik een speciale peutertandenborstel met zachte haren en poets de tanden 1 keer per dag met een speciale tandpasta voor peuters. Kies voor een pasta met fluoride, dit maakt het glazuur harder en maakt de tandjes minder kwetsbaar. Gebruik een kleine hoeveelheid tandpasta: ongeveer de grootte van een rijstkorrel.

Als je kind 2 jaar oud is, poets dan 2 keer per dag. 's Ochtends en 's avonds. Zodra je kindje 3 is, kun je meer tandpasta gebruiken: een bolletje zo groot als een doperwt. Gebruik een speciale kindertandpasta tot je kind 5 jaar is.

Hoe poets je de tanden?

Zorg dat je goed in de mond kunt kijken en het hoofd goed ondersteunt. Het handigst is om je kind op schoot te nemen. Zet de tandenborstel recht op de tanden en poets zachtjes in korte, horizontale bewegingen. Poets eerst de binnenkant van de tanden, dan de buitenkant en vervolgens de bovenkant. Vergeet niet de rand van het tandvlees mee te pakken.

Probeer een leuk moment van het poetsen te maken. Zing bijvoorbeeld een speciaal liedje, geef je kind een sticker na elke poetsbeurt of doe na het poetsen iets leuks (zoals een verhaaltje voorlezen).

Producten tandenpoetsen dreumes

image

DA Tandenborstel baby 1 stuks

1
.
49
2e
Halve
Prijs
image

Nordics Tandpasta bubblegum & kids tandenborstel geel 4 stuks

4 Stuks
8
.
65
image

Elmex Tandpasta peuter 0-5 jaar 75 milliliter

75 ml
3
.
99
1+1
Gratis
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash