​STOPtober, hét moment om te stoppen met roken.

Rook jij en wil je er nu écht voor eens en voor altijd mee stoppen? Doe dan mee met STOPtober. Dit is de jaarlijkse, landelijke campagne in de maand oktober. Het doel? Gezamenlijk 28 dagen niet roken. Stoppen met roken kan heel lastig zijn en toch is het al veel mensen gelukt. Rook je al heel lang? Of rook je heel veel? Uit onderzoek is gebleken dat samen stoppen met roken de slagingskans vergroot met een factor 5. Doe dus ook mee!

De voordelen van samen stoppen met roken
- Je ervaart steun van STOPtober via social media (o.a. in de gratis app) en van andere deelnemers.
- Je zelfvertrouwen groeit. STOPtober heeft een positief effect op rokers en niet-rokers. Ook jij kunt dit en dat voelt goed!
- De uitdaging duurt 28 dagen en begint op 1 oktober. Dit maakt de uitdaging overzichtelijk en beter vol te houden.
- Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug.

De resultaten van STOPtober
Op 7 september begint de landelijke campagne van Stoptober en op 1 oktober begint de 28-dagen niet-roken uitdaging. Deelnemers worden elke dag gesteund en aangemoedigd om het vol te houden. Goed nieuws: 70% van de deelnemers aan voorgaande edities heeft STOPtober volgehouden. Ongeveer de helft daarvan is zelfs 3 maanden daarna nog gestopt met roken. Dit percentage is veel hoger dan de resultaten van een gewone stoppoging zonder hulp.

Extra ondersteuning nodig? Koop deze producten in onze online-shop.
Tijdens de uitdaging gaan er momenten zijn dat je het moeilijk hebt en het liefst naar een sigaret grijpt. Doe het niet! In de webshop van ons vind je een groot assortiment producten die je kunnen helpen om het vol te houden. In onze shop vind je merken als Niquitin, Nicotinell en Nicorette.

- Pleisters en Patches
Nicotinell heeft verschillende producten die helpen de symptomen te voorkomen die ontstaan bij stoppen met roken. Met een nicotine pleister bijvoorbeeld kun je dag en nacht je nicotinebehoefte beheersen. Op discrete wijze! Gedurende 24 uur geeft de pleister of patch kleine hoeveelheden nicotine af. De producten van Nicotinell helpen je o.a. bij:

- Angstgevoelen
- Frustratie
- Onrust
- Irritatie
- Verhoogde eetlust

Het merk heeft o.a. pleisters in 3 sterktes, afhankelijk van hoeveel je rookt, om de nicotine behoefte af te bouwen. Kies wat bij jou past om zo het beste resultaat te krijgen.

- Kauwgom
Bij ons vind je de kauwgom en mondsprays van Nicorette. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en doseringen. Precies aan te passen aan jouw behoefte en smaak dus. Neem de kauwgom direct zodra de behoefte aan een sigaret voelt opkomen. Kauwen zorgt voor afleiding en helpt om je gedachten te verzetten naar iets anders dan een sigaret.

- Mondspray
Nicorette ontwikkelde ook een mondspray die direct wordt opgenomen door het mondslijmvlies. Doe deze in je tas voor de momenten dat je acuut zin hebt in een sigaret. De mondspray werkt snel en heeft een frisse mentholsmaak.

- Zuigtabletten
Voor de zware, middelmatige en lichte roker die wil stoppen zijn er verschillende zuigtabletten van merken als Nicotinell en Niquitin. Zodra de zuigtablet smelt in de mond wordt de werkzame stof opgenomen in het lichaam. De zuigtabletten zijn makkelijk mee te nemen en discreet in het gebruik door het kleine formaat. Een handige, snelle hulp waar je op dat moment ook bent.

Kom je er niet uit, of lukt het stoppen echt niet? Bekijk de keuzehulp test voor meer hulp!

Producten bij dit artikel