Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Welke dan? Serums voor de huid

Welke dan? Serums voor de huid

serumgezicht

Je hebt er vast wel eens van gehoord: serums. Deze huidverzorgingsproducten bevatten hoge concentraties werkzame stoffen die de huid net dat beetje extra geven. DA legt uit hoe je serums gebruikt en welke serum geschikt is voor welke huid. 

Wat is een serum?

Serums voor de huid bevatten geconcentreerde, lichte en dunne formules van werkzame stoffen die je huid snel opneemt. Je gebruikt serums meestal doelgericht . Ze kunnen dus diverse functies hebben: de huid voeden, hydrateren of pigmentvlekken aanpakken. Serums zijn er in verschillende vormen, zo zijn er serums op basis van een gel of vloeibare druppels die je op de huid aanbrengt met een pipetje. Serums zijn niet hetzelfde als een crème. Ze bevatten vaak een hoger concentraat aan actieve bestanddelen en hebben een lichte textuur die snel door de huid wordt opgenomen. 

Hoe gebruik je een serum?

Een serum kan je af en toe, maar ook dagelijks gebruiken. Je brengt een serum aan vóór je je dag- of nachtcrème aanbrengt. De stoffen in het serum worden namelijk snel door de huid opgenomen, en als er eerst een crème wordt aangebracht remt dat de opname.

Wel is het aan te raden om het serum op een gereinigde huid aan te brengen. Een schone huid neemt de actieve stoffen beter op. Zorg dus dat er geen vuil of restjes make-up op de huid aanwezig zijn. Hoe je het serum zelf aanbrengt is afhankelijk van het product. Zo breng je een vloeibaar serum bijvoorbeeld op een andere manier aan dan een gel. Lees dus eerst even de aanwijzingen op de verpakking voor je een product gebruikt. 

Welke serums zijn er?

Er zijn verschillende soorten serums, met verschillende ingrediënten. Een aantal stoffen vind je vaak terug. Zo zijn er veel serums die retinol bevatten. Retinol is een vorm van synthetische vitamine A en heeft veel voordelen voor de huid: het heeft een verjongend effect, vermindert rimpels en onzuiverheden, verbetert de huidstructuur, egaliseert de teint en stimuleert de aanmaak van collageen. Ook serums met vitamine C komen veel voor. Hiermee geef je je huid een vitamine C boost. Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen en het behoud van een gezonde huid. 

Een andere krachtpatser is hyaluronzuur. Ook dit ingrediënt vind je vaak terug in serums. Hyaluronzuur werkt in de huid nauw samen met het eiwit collageen, dat zorgt voor structuur. Samen geven ze de huid stevigheid, elasticiteit, vulling en volume. Verder helpt hyaluronzuur mee om de huid te beschermen en helpt het de huid bij de genezing van wondjes en infecties, bijvoorbeeld door acné. Hyaluronzuur helpt bij het vasthouden van vocht en helpt de natuurlijke huidbarrière te herstellen. Hyaluronzuur komt van nature voor in ons lichaam. Het hyaluronzuur in cosmetica heeft een synthetische afkomst, maar is net zo effectief. 

Afhankelijk van de behoefte van jouw huid kan je een geschikt serum vinden met de juiste werking. Of je nu op zoek bent naar een verjongend effect, oneffenheden wil aanpakken of je huid een hydratieboost wil geven!

Serums producten

image

Garnier SkinActiv VitC anti-dark spot serum 30 milliliter

25
.
99
1+1
Gratis
image

Weleda Blauwe gentiaan & edelweiss versterkend serum 30 milliliter

34
.
99
image

Da Premium Premium serum anti-pollution 30 milliliter

8
.
99
image

DA by Erica Kalmerend serum senstiive 50 milliliter

11
.
95
image

Zarqa Face serum hydraboost 50 milliliter

24
.
19
image

Louis Widmer Extrait liposomal zonder parfum 30 milliliter

30 Milliliter
43
.
90
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash