Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Hoe dan? Scheren als een pro

Hoe dan? Scheren als een pro

scherenman

Voor sommige mannen is het dagelijkse kost: scheren. Baardhaar scheren kan nat of droog. DA geeft tips.

Nat scheren

Het beste tijdstip om te scheren is 's ochtends: dan is de huid meer ontspannen dan in de avond. Als je je na het douchen scheert, is je huid nog soepel en verklein je de kans op irritaties. Door je gezicht voorzichtig te scrubben zorg je er voor dat je dode huidcellen verwijdert en voorkom je ingegroeide haartjes.

Wat heb je nodig?

Voor nat scheren heb je een (scherp) scheermes nodig en een scheerzeep of -gel. Kies je voor scheerzeep, dan heb je ook een kwast nodig om de zeep op je natte huid te laten schuimen. Zeep bevat vaak de meeste natuurlijke ingrediënten en is daarom milder voor je huid.

Hoe doe je het?

Maak de huid nat met lauwwarm water en zeep je kaak in met scheerzeep of -gel. Scheer met rustige halen in de richting van de haargroei. Houd met je ene hand je huid strak en scheer met je andere hand. Zo zorg je voor gelijkmatig huidcontact en verklein je de kans op irritaties.

Ben je een ervaren scheerder dan kun je hierna tegen de richting van de haren scheren voor een extra glad resultaat. Zeep je wel opnieuw in als je gaat ‘tegenscheren’. Spoel tijdens het scheren je mes regelmatig onder stromend water, zodat je het snijvlak en de ruimte tussen de mesjes goed schoon houdt.

After care

Als je klaar bent met scheren, verwijder je de laatste restjes scheerschuim met koud water: zo sluit je de poriën. Om je huid goed te laten herstellen en te verzorgen, sluit je af met een aftershave (balsem). Kies een variant zonder alcohol, dan droogt je huid niet uit.

Producten nat scheren

image

DA For men scheergel sensitive 200 milliliter

1
.
59
image

Vergulde Hand Aftershave balsem 100 milliliter

100 Milliliter
6
.
99
image

Aleppo Soap Co Scheerkwast 8cm 1 stuks

1 stuks
11
.
50
image

Wilkinson Hydro 5 skin protection apparaat 1 stuks

1 stuks
11
.
39
2e
Halve
Prijs

Droog scheren

Bij droog scheren gebruik je geen water. Als je je gaat scheren, is het dus slim om niet van te voren te douchen. Droog scheren gaat het best als de huid droog is, omdat een vochtige huid soepel scheren belemmert.

Wat heb je nodig?

Je kunt voor droog scheren het best een elektrisch scheerapparaat gebruiken.

Hoe doe je het?

Beweeg het scheerapparaat met lichte druk, in kleine cirkelvormige bewegingen over de kaak. Houd met je andere hand de huid strak. Als je je gezicht één keer hebt geschoren, kun je iets dichter op de huid scheren. Ga nogmaals over de huid en oefen wat meer druk uit. Je kunt nu ook voorzichtig tegen de haarrichting in scheren.

After care

Ben je klaar? Was dan je scheerapparaat met lauwwarm water en schudt hem daarna droog. Ook nu is het belangrijk om je huid te laten herstellen en te verzorgen. Sluit af met een aftershave of balsem.