Door extreme Black Friday drukte kan het zijn dat je pakketje later bezorgd wordt dan gepland.

Tips bij reisziekte

Veel mensen hebben last van reisziekte. Hoe zorg je er voor dat je zonder problemen op de plaats van bestemming komt en de reis prettig blijft? DA geeft advies.

Reisziekte betekent dat je ziek wordt in de lucht, op zee of op de weg. Oftewel: wagenziekte, zeeziekte en luchtziekte. De meest voorkomende klachten zijn misselijkheid, overgeven, duizeligheid, hoofdpijn, zweten en gapen. De reisziekte wordt direct minder wanneer de reis voorbij is.

Tips bij reisziekte

- Wat helpt is om van te voren niet te zwaar te tafelen, maar een kleine, lichte maaltijd te eten. Ook is het slim om geen alcohol te nuttigen.
- Zorg dat je goed uitgeslapen bent of doe een dutje tijdens de reis.
- Om misselijkheid te voorkomen, helpt het om naar een vast punt op de horizon te kijken.
- Zorg dat je af en toe frisse lucht krijgt en drink voldoende water.
- Wat je beter niet kunt doen, is tijdens de reis lezen, schrijven, gamen of op een beeldscherm kijken. Reisziekte wordt veroorzaakt door een conflict tussen je zintuigen en je evenwichtsorgaan. Wanneer je niet ziet waar je heen gaat, raken je hersenen in de war.

Een pilletje tegen reisziekte

Het helpt om een pilletje tegen reisziekte te slikken, zoals Suprimal, Primatour of de DA Reistabletten. Suprimal bevat meclozine wat helpt tegen misselijkheid en braken. Primatour en de DA Reistabletten bevatten cinnarizine en helpen tegen misselijkheid. Het is geschikt voor zowel korte als lange reizen. Lees voor gebruik altijd even de aanwijzingen op de verpakking of vraag een DA drogist om advies.

Fijne reis!

Producten bij dit artikel

10 stuks
425

Geen voorraad

10 stuks
449

Geen voorraad