Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Welke dan? Vind de parfum die bij je past

Welke dan? Vind de parfum die bij je past

parfumkiezen

Het kiezen van een parfum is niet altijd even makkelijk. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. DA legt uit wat voor een soort geuren er zijn en hoe je gemakkelijker een keuze kunt maken.

Het parfum kopen dat lekker ruikt bij een vriend of vriendin? Helaas werkt dat niet. Hoe een geurtje bij jou ruikt, heeft te maken met de pH-waarde - de zuurgraad - van je huid. Probeer daarom altijd uit of je een parfum of eau de toilette bij jezelf fijn vindt ruiken.

Verschillende soorten geuren

Een geur is opgebouwd uit drie lagen: de topnoot, de hartnoot en de basisnoot. De top komt het eerst vrij, daarna pas de hartnoot en de basisnoot – die laatste ruik je het langst. ‘Noten’ zijn verschillende geuren die je kunt waarnemen in een parfum, zoals jasmijn, citrus of musk.

Parfums zijn in te delen in verschillende geurfamilies: de bloemige, oriëntaalse, houtachtige en frisse geuren.

Bloemige geuren: parfums die naar bloemen ruiken (zoals roos of jasmijn) Oriëntaalse geuren: parfums met kruidige, warme geuren (vanille, kaneel, musk) Houtachtig: parfums met veel aromatische noten (zoals cederhout of sandelhout) Frisse geuren: parfums met frisse, natuurlijke geuren (citroen, zeewier)

Deze geuren zijn vervolgens weer in te delen in subcategorieën:

Bloemig: zacht bloemig, bloemig oriëntaals Oriëntaals: zacht oriëntaals, houtachtig oriëntaals Houtachtig: mossig hout, droog hout/leer Fris: citrusachtig, aquatisch, groen, fruitig

Hoe kies je een parfum?

Stap 1: Maak eerst met een geurstrookje een selectie van drie geuren die je lekker vindt. Test niet meer dan drie geuren tegelijk, want dan kun je ze niet meer optimaal ruiken.

Stap 2: Spuit de geurtjes op verschillende plekken, een eindje uit elkaar. Bijvoorbeeld op beide polsen een geur en de derde op je bovenarm.

Stap 3: Laat de geur een paar uur intrekken. Dat is nodig, want het duurt even voor je alle ingrediënten ruikt.

Wist je dat?

  • Je na een tijdje je eigen parfum niet meer ruikt? Je raakt snel gewend aan een geur, na een minuut of tien ruik je je parfum vaak niet meer. Breng hem daarom aan op warme plekjes op je huid, zoals achter je oren, op je decolleté en op je polsen. Zodra je beweegt, ruik je de geur zelf ook weer even. Af en toe wisselen van geur kan ook, want als je je vertrouwde geur een tijdje niet ruikt, valt deze ineens weer op.
  • Je een parfum langer ruikt dan een eau de toilette? Er zit een hoger percentage geurbestanddelen in.
  • Een geur je stemming kan beïnvloeden? Zo geven lavendel en vanille veel mensen een prettig, relaxed gevoel. Citrus, bergamot en mint zorgen voor een energieboost. Bloemen- en fruitgeuren geven een blij gevoel en musk zorgt dat je je sensueler voelt.

Producten parfum

image

Calvin Klein Obsession eau de parfum vapo female 100 milliliter

100 ml
71
.
00
image

Lancome Tresor eau de parfum vapo female 30 milliliter

30 ml
70
.
00
image

Cacharel Noa eau de toilette vapo female 30 milliliter

30 ml
52
.
00
26
.
99
Korting
image

Maja Eau de toilette natural spray 50 milliliter

50 ml
11
.
99
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash