We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Voel je fris: tips bij zweten

In de sportschool, op het werk of onderweg naar een belangrijke afspraak… In ons actieve bestaan is een goede deodorant onmisbaar. Vooral als de temperaturen omhoog gaan, is de kans groter dat we hevig transpireren. Hoe zorg je dat je fris blijft?

Hoewel het vervelend kan zijn, is zweten heel normaal. Iedereen transpireert. We transpireren om ons lichaam af te koelen of als we gespannen of bang zijn. Zweet zelf stinkt niet. Die typische transpiratiegeur ontstaat doordat bacteriën op de huid het zweet omzetten in zuren. Ook pittig voedsel of alcohol kan invloed hebben op onze lichaamsgeur.

Tips voor frisse oksels
We zweten vooral uit onze oksels. Om okselzweet te maskeren of tegen te gaan kun je een deodorant gebruiken. Er zijn verschillende soorten deo’s. Als je hevig transpireert is een anti-transpirante deodorant een goede keuze. Deze producten bevatten aluminiumzouten die het transpireren verminderen. De deo’s van syNeo 5 werken na gebruik tot wel vijf dagen lang tegen een zweetlucht. De producten zijn dermatologisch getest en hypoallergeen. Ook de deo’s van Deoleen pakken lichaamsgeurtjes aan. Ze stoppen overmatige bacteriegroei en normaliseren de werking van de zweetklieren zonder deze te blokkeren.

Je kunt deodorant het best aanbrengen als de huid droog is. Op een vochtige huid wordt de deo minder goed opgenomen. Als je net uit de douche komt, zijn de poriën van de huid nog geopend en kan het aanbrengen van deodorant prikken. Het is beter om een kwartier te wachten. Wil je je even opfrissen nadat je getranspireerd hebt? Was dan eerst even de oksel. Bijsmeren of spuiten helpt niet als je al flink gezweet hebt. Het opnieuw aanbrengen van deodorant werkt het best op een schone huid.

Tips bij zweetvoeten en klamme handen
Ook onze handen en de voeten kunnen zweten. Klamme handen komen vaak door stress, maar kunnen verschillende oorzaken hebben. Om zweethanden te voorkomen kun je een product met anti-transpirante werking gebruiken, zoals de lotion van Odaban.

Zweetvoeten ontstaan vaak door niet-ademend schoeisel of het langdurig dragen van dezelfde schoenen en sokken. Bacteriën en schimmels gedijen bij warme, vochtige plekken en kunnen zo voor vervelende geurtjes zorgen. Om zweetvoeten te voorkomen is het belangrijk de voeten droog en schoon te houden. Droog je voeten goed af voor je je schoenen of sokken aantrekt en draag luchtig schoeisel. Om de groei van bacteriën te voorkomen kun je een strooipoeder gebruiken of een anti-transpirante voetendeodorant.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.