Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Wat is natuurlijke deodorant?

Wat is natuurlijke deodorant?

Natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant bevat geen chemische toevoegingen. Goed voor je huid én voor het milieu. Bij DA vind je een mooi assortiment van natuurlijke deodorant.

Een natuurlijke deodorant bevat (zoals de naam al aangeeft) enkel natuurlijke ingrediënten. Deze zijn milder voor de huid én voor het milieu. In veel gewone deo’s zit alcohol, parabenen en aluminium. Deze stoffen kunnen de gevoelige huid irriteren. Als je snel last hebt van gevoeligheden is een natuurlijke deodorant dus zeer geschikt.

Daarnaast zijn natuurlijke deo’s een groene keuze. Zo bevatten de sprays geen drijfgas en zijn de deodorants meestal milieuvriendelijk verpakt en vegan. Smeerbare deo’s (deo-bars) zitten bijvoorbeeld in een blikken doosje en zijn 100% plastic- en palmolie-vrij.

Hoe werkt natuurlijke deodorant?

Een natuurlijke deodorant bevat geen chemische toevoegingen en is aluminiumvrij. Er zitten natuurlijke antibacteriële stoffen in die ervoor zorgen dat de zweetgeur gemaskeerd wordt en dat bacteriën gedood worden. Zweet krijgt namelijk pas geur zodra dit in aanraking komt met bacteriën op het huidoppervlak.

Naast dat een natuurlijke deodorant de zweetproductie tegengaat, ruik je ook nog eens lekker fris. Door o.a. etherische oliën krijgt de deodorant een lekkere geur, zonder dat er synthetisch parfum gebruik hoeft te worden.

Aluminium en deodorant

Aluminium (aluminiumchloorhydraat) wordt aan veel gewone deodorants toegevoegd. Het is een antiperspirant dat de poriën blokkeert, hierdoor zweet je minder. Dit lijkt misschien handig, maar zweten is juist goed voor het lichaam. Je lichaam kan hierdoor gifstoffen opruimen. Ook kan het aluminium in deodorant bij mensen met een gevoelige huid soms jeuk, irritatie of allergische reacties veroorzaken.

Gezichtsverzorging

Alle gezichtsverzorging
image

DA by Erica Zilver deodorant spray fris 50 milliliter

6
.
95
2e
Halve
Prijs
image

Weleda Salie deodorant spray 100 milliliter

15
.
99
image

Happysoaps Deodorant lavendel 45 gram

50 gram
8
.
99
image

Lekker Company Deodorant lavendel 30 gram

30 ml
7
.
99
oogcremes
facewash