Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...

Terugroepactie Sambucol for kids 120 ml Klik hier voor meer informatie

Waarom dan? Nachtzweten

Waarom dan? Nachtzweten

nachtelijkzweten

Het is normaal om ‘s nachts te zweten. Het is nodig om de warmte in je lichaam te reguleren. Maar als je badend in het zweet wakker wordt, heb je last van nachtzweten.

Nachtelijk zweten houdt in dat je ’s vooral nachts overmatig transpireert. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Hormoonschommelingen: je hormonen reguleren je lichaamstemperatuur. Als deze uit balans zijn kun ('s nachts) overmatig gaan zweten. Veel vrouwen hebben tijdens de overgang last van opvliegers, waardoor het zweet ze uitbreekt. Ook hormonale aandoeningen kunnen nachtelijk zweten veroorzaken.
  • Een infectie: door een infectie kun je koorts krijgen en van koorts moet je vaak zweten.
  • Medicijnen: door sommige medicijnen kun je ’s nachts overmatig gaan zweten. Het is een bijwerking van onder andere antidepressiva, cortison en sommige pijnstillers.
  • Slaapapneu: bij slaapapneu stop je ’s nachts even met ademhalen. Hierdoor kun je meer gaan zweten.
  • Een volle maag: als je teveel (of erg pittig) hebt gegeten kun je 's nachts ook meer gaan zweten. Doordat je lichaam druk is met het verteren van je eten, kun je het warm krijgen.
  • Alcohol: het drinken van alcohol zorgt er voor dat je maag, lever en darmen hard aan het werk moeten. Hierdoor kun je het extra warm krijgen en meer zweten dan normaal.
  • Kanker: nachtelijk zweten kan een vroeg symptoom zijn van een aantal vormen van kanker. Meestal hebben mensen dan ook last van andere klachten.

Maak je je zorgen? Bespreek je klachten dan even met je huisarts. Af en toe een keer veel zweten is onschuldig, maar als je er (bijna) iedere nacht last van hebt, kan er iets aan de hand zijn.

kinkhoest

Hoe dan? Kinkhoest

Lees verder
oogcremes