Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Hoe dan? Lentefris huis

Hoe dan? Lentefris huis

lentefris

Je hoeft echt niet meteen een grote schoonmaak te houden. Kleine veranderingen maken al een groot verschil.

Luchtzuiverende planten

Planten brengen frisse, zuivere lucht in huis. Zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Deze soorten doen dat nog eens extra goed:

  • Kamerhortensia: verdampt veel water. En daarmee verbetert de plant de luchtvochtigheid in huis, zo blijkt uit onderzoek. Last van droge ogen? Neem een hortensia.
  • Lepelplant (spathiphyllum): filtert zelfs chemische stoffen uit de lucht, zo blijkt uit de Clean Air studie van NASA. Doet het ook in een donker hoekje.
  • Kalanchoë: daar waar de meeste kamerplanten het overdag doen, produceert dit plantje ’s nachts zuurstof. Dat maakt ’m ook perfect voor in de slaapkamer.
  • Anthurium: scheidt stoffen af waar schimmels en virussen niet van houden.

Met aandacht

Huishoudelijke klusjes waar je je aandacht bij moet houden, kunnen heel ontspannend werken. Ramen lappen, stofzuigen, strijken… Als je dat zorgvuldig en mindful (oftewel met aandacht) doet, zul je zien dat de stress van je afglijdt en je hoofd tot rust komt.

Kleine klusjes

De lente is een goed moment om klusjes te doen waar je misschien niet altijd aan denkt: zoals: de vriezer ontdooien, de magnetron/oven schoonmaken, brandalarmen testen en luchtfilters schoonmaken. Ook is het slim om af en toe je schoenen te reinigen. Als je je schoenen een heel seizoen hebt gedragen, ruiken ze vaak niet zo fris meer. Wist je dat je sommige gympen gewoon in de wasmachine kunt doen? Voeg een scheutje wasparfum toe in je machine, dan ruiken ze weer heerlijk! Tip: baking soda absorbeert vieze geurtjes. Ook die van schoenen. Laagje in je schoen, nachtje laten staan, uitschudden en fris zijn je schoenen.

De invloed van geuren

Geuren zijn bepalend voor je gemoedstoestand. Door middel van kaarsen, geurstokjes of etherische oliën kun je je huis lekker laten ruiken.

  • Lavendel: rustgevend
  • Pepermunt: versterkt het geheugen
  • Citroen: oppeppende werking, opgeruimd gevoel, betere focus
  • Rozemarijn: positieve effecten op het geheugen en cognitie
  • Jasmijn: betere focus, beter concentratievermogen

Producten lentefris

image

We Love Kokosnootkaars darjeeling deli 1 stuks

1 stuks
16
.
95
image

Sonett Allesreiniger 1 liter

1 liter
5
.
59
image

Ecover Essential waspoeder color 1200 gram

1200 gram
12
.
19
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash