Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Waarom dan? Koortslip

Waarom dan? Koortslip

koortslip

Een koortslip is erg vervelend. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om de klachten te verzachten. DA adviseert.

Een koortslip is een infectie van de huid. Je krijgt blaasjes op of rond de lippen. De huid kan gevoelig zijn, tintelen, een branderig gevoel geven of jeuken. Het duurt vaak 1 of 2 dagen voor de baasjes opdrogen. Dan ontstaan er korstjes. Soms kan het een aantal dagen duren voor er blaasjes te zien zijn na de eerste klachten.

Een koortslip wordt veroorzaakt door een virus (het herpes simplex virus type 1). Meer dan 90% van de mensen is drager van dit virus, maar lang niet iedereen krijgt klachten. Als je het virus eenmaal hebt, kom je er helaas niet meer vanaf.

Is een koorslip besmettelijk?

Een koortslip is zeer besmettelijk. Het vocht in de blaasjes kan het virus verspreiden. Zorg dat je de blaasjes niet aanraakt en was regelmatig je handen. Vermijd contact met kleine kinderen en mensen met een verminderd afweersysteem. Zodra de blaasjes zijn ingedroogd, is de kans op besmetting kleiner.

Wat kun je doen bij een koortslip?

Voel je een koortslip opkomen? Dan kun je je lippen insmeren met een preventieve, antivirale crème. Heb je al last van blaasjes? Dan kun je een crème met zinkoxide of zinksulfaat gebruiken: hierdoor kunnen de blaasjes sneller indrogen. Als je last hebt van pijn, kun je een crème met lidocaïne gebruiken of een hydrocolloïdpleister.

Als de koortslip geneest, drogen de blaasjes in en ontstaan er korstjes. Om de korstjes te behandelen kun je een neutrale crème gebruiken, zoals vaseline. Dit helpt om de plekjes te verzachten. Hoewel het erg vervelend is, gaat een koortslip vaak vanzelf weer over. Het duurt vaak een dag of tien voor de klachten zijn verdwenen. Als je toch veel last van klachten krijgt, ga dan even langs bij je huisarts. Je bent ook altijd welkom bij de DA Drogist voor persoonlijk advies.

Producten koortslip

image

DA Koortslip patch 15 stuks

5
.
19
image

Compeed Koortslip/lip patch 15 stuks

15 stuks
11
.
69
image

Lucovitaal Koortslipcreme 10 milliliter

10 ml
7
.
99
1+1
Gratis
image

SoreFix Rescue koortslipcreme tube 6 milliliter

6 ml
9
.
99
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash