Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Hoe dan? Zelf je haar verven

Hoe dan? Zelf je haar verven

haarverven

Wil je thuis aan de slag gaan met verf? Zorg dan dat je goed voorbereid bent! DA adviseert.

Permanente verf of spoeling?

Een permanente verf is de beste remedie tegen grijze haren. Deze haarverf dringt diep door in de kern van het haar en gaat langer mee dan een spoeling. Het woord permanent zegt het al: deze haarkleuring moet uit het haar groeien. Het is een egale kleuring waarbij na verloop van tijd uitgroei te zien is bij de haaraanzet.

Een spoeling legt een laagje kleur om de haar. De kleur verdwijnt na een paar weken tijdens het wassen weer uit het haar. Van zichzelf lichtere nuances in het haar blijven lichter. Zo zijn er kleurverschillen in gespoeld haar, wat vaak heel natuurlijk staat.

Om haar op te lichten (blonderen) wordt een product met waterstofperoxide gebruikt, dat de melaninemolecuul (die voor de kleur van haar zorgt) in het haar ontkleurt. Hierna kan eventueel een nieuwe kleur aan het haar worden toegevoegd, omdat de haarschubben open zijn gezet.

Hoe kies je de juiste kleur?

Wat belangrijk is voor het kiezen van de juiste kleur, is kijken naar de ondertoon van je huid. Je kunt een warme, koele of neutrale ondertoon hebben. Om daar achter te komen kun je een gekleurd kledingstuk bij je gezicht houden: eentje met een warme ondertoon (rood/oranje/bruin) en een kledingstuk met een koele ondertoon (blauw/paars/grijs). Welke toon haalt jouw huid op? En van welke toon wordt je gezicht flets? Als je veel roodheid in je gezicht hebt, staan koele kleuren je vaak beter. Het kan ook dat beide tinten je goed staan, dan heb je een neutrale ondertoon. Vind je het lastig om dit zelf te bepalen? Vraag een DA drogist om persoonlijk advies.

Heb je fijn of droog haar? Kies dan een tint lichter dan je wilt als je je haar gaat verven. De haarschubben staan meer open, waardoor het haar de kleur meer ‘opzuigt’. Daardoor pakt de kleur een stuk donkerder uit dan je zou verwachten.

Hoe zet je hightlights?

Highlights kun je zelf aanbrengen met een speciale haarverfkwast en een highlightverf. Kijk waar de zon je haar normaal zou oplichten en schets daar losjes blonde strepen in het haar. Het beste is om een paar centimeter vanaf de haaraanzet te beginnen, en een beetje ongelijk. Dan kunnen de highlights op natuurlijke wijze uitgroeien zonder uitgroei-effect.

Zo onderhoud je je kleur

Gekleurd haar kun je onderhouden met een kleurshampoo. Daar zitten kleurpigmenten in die de haarkleur verdiepen. Ze zijn er voor brunettes, roodharigen en blondines. Die laatsten kunnen hun haar ook wassen met zilvershampoo. Om blond of grijs haar fris te houden, neemt deze paarsblauw gekleurde shampoo gele tinten weg. Paars is in de kleurencirkel de tegenovergestelde van geel, vandaar.

Haarkleuringen producten

image

DA Haarkleuring 7.0 midden blond 100 milliliter

6
.
69
2e
Halve
Prijs
image

Khadi Haarkleur light brown 100 gram

100 gram
13
.
95
image

Guhl Kleurbehoud & verzorging shampoo 250 milliliter

250 ml
9
.
09
2 voor
10
.
00
image

John Frieda Violet crush purple shampoo 250 milliliter

250 ml
13
.
79
1+1
Gratis
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash