Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
​Hoe dan? Haar lichter verven

​Hoe dan? Haar lichter verven

blondhaar

Je haar oplichten vraagt iets meer aandacht dan het een tint donkerder maken. Met deze tips krijg je een mooi resultaat.

Onze haar- en huidskleur wordt bepaald door pigmenten, ook wel melanine genoemd. Bij zwart en bruin haar is eumelanine dominant, bij blond en rood haar is dat feomelanine. Wil je van donker naar licht haar gaan, dan moet eerst de eumelanine uit het haar verwijderd worden. We vertellen je hoe dat gaat.

Koel of warm?

Het kan zo leuk lijken bij een ander, die ene blondtint. Maar welke blondtint goed bij jou staat, hangt af van de kleur van je huid. Bij een koele huidtint staan asblonde kleuren mooi, bij een warme huidskleur juist de goudblonde tinten. Welke ondertoon je huid heeft, is makkelijk te zien. Kijk in de spiegel met een spierwit vel papier naast je gezicht. Is je huid rozig of blauwachtig, dan heb je een koele ondertoon. Is je huid naast het papier eerder gelig of perzikachtig, dan heb je een warme ondertoon.

Highlights

In principe is het haar oplichten met highlights niet anders dan een normale verfbeurt, alleen wordt nu niet het hele haar geverfd maar haarlokken. Waarbij je kunt kiezen of je een badmuts met gaatjes erin gebruikt, waar je met een haaknaald plukken haar eruit trekt en die verft, of dat je met een kam plukken haar verft. Maak je gebruik van de ‘badmutsmethode’, laat dat dan door iemand uitvoeren die daar een beetje handig in is.

Vermijd groene gloed

Vooral ’s zomers kan je zo zorgvuldig geverfde blonde haar een groene waas krijgen. Ketchup is je redder! Doe een dot ketchup in een kopje, meng met wat water en verdeel over je haar. Bedek je haar eventueel met aluminiumfolie met daaroverheen een warme, uitgewrongen natte handdoek. Twintig minuten in laten werken, daarna uitwassen en je haar is weer prachtig blond.

Stappenplan

  1. Kies de juiste kleur: natuurlijk (oftewel ongekleurd) haar kun je tot vijf tinten oplichten met een verhelderingsproduct speciaal ontwikkeld om bruin of donkerblond haar op te lichten. Let op: zwart haar blonderen is hogere haarkleurkunde en kun je echt het beste door de kapper laten doen. Een product dat haar oplicht, bevat altijd ammoniak en een oxidatiemiddel. De ammoniak opent de haarschubben zodat de kleur kan inwerken. Het oxidatiemiddel helpt het natuurlijke kleurpigment te verwijderen en zorgt ervoor dat de nieuwe kleur wordt opgenomen.
  2. Ontkleuring: wil je haar waar al een haarkleuring in zit lichter maken of je natuurlijke haar meer dan vijf tinten lichter kleuren? Dan heb je een ontkleuringsproduct nodig. Die ontkleuring is de voorbehandeling die het haar voorbereidt op de verf met de kleur die je eigenlijk wilt. Daarom gebruik je ná de ontkleuring een kleurend haarproduct. Omdat gekleurd haar moeilijker op te lichten is dan natuurlijk haar, heb je bij gekleurd haar meestal twee verpakkingen van een ontkleuringsproduct nodig. Voor het mooiste resultaat breng je de ontkleuring gelijkmatig aan op het haar
  3. Verf aanbrengen: je hebt je haar ontkleurd en bent nu klaar voor de laatste stap: je haar de juiste blondtint geven. Leg een oude handdoek om je schouders, zorg dat je de aanwijzingen en een goede haarverfkwast klaar hebt liggen en dat je de verf gemengd hebt in een bakje (doe dit pas kort van tevoren). Doe je haar naar achteren en verf eerst de omtrek van je haar, dus boven je voorhoofd, aan je oren en nek. Breng nu de rest van de verf aan. Begin hiervoor bij de haarwortels en werk toe naar de puntjes. Houd de inwerktijd goed in de gaten en kijk tot de wekker gaat niet meer in de spiegel. Dan hoef je ook niet te schrikken als je ziet dat je haar eerst oranje wordt, wat bij het kleurproces hoort en aangeeft dat je onderweg bent naar de uiteindelijke kleur. Behandel het haar daarna zoals op de gebruiksaanwijzing staat.

Producten haar blonderen

image

DA Haarkleuring 10 extra licht blond 100 milliliter

6
.
49
1+1
Gratis
image

Schwarzkopf Blonde haarverf coupe de soleil highlighter M1 1 set

1 set
16
.
89
image

Naturtint 9N Honingblond 170 milliliter

170 ml
14
.
49
image

Naturtint Root retouch lichtblond 45 milliliter

45 ml
8
.
49