Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Welke dan? Gezichtsverzorging voor mannen

Welke dan? Gezichtsverzorging voor mannen

gezichtsverzorgingman

Wist je dat de mannenhuid anders is dan de vrouwenhuid? De huid van mannen heeft daarom andere verzorging nodig. DA adviseert.

Om te beginnen is de huid van mannen wat dikker en vetter. Dat betekent dat mannenproducten anders in elkaar zitten om goed te kunnen intrekken: lichter en minder vettig. Daar komt bij dat de mannenhuid meer talg aanmaakt. Mannen hebben daardoor minder vaak een droge huid. Maar, ieder voordeel heeft z’n nadeel: door te veel talg kun je puistjes, mee-eters en een vettige glans krijgen. Producten waar klei of houtskool in zit reinigen diep, en zijn daarom heel geschikt voor mannen.

Dagelijkse verzorging

Een dagelijkse verzorgingsroutine klinkt tijdrovend, maar dat hoeft het niet te zijn. Gebruik gewoon de tijd die je toch al besteedt aan douchen en scheren zo efficiënt mogelijk.

Onder de douche: slim bezig zijn begint als je de douchekraan opendraait. Zet de thermostaat niet te warm: heet water irriteert de huid en droogt hem uit. Was jezelf vervolgens met douchegel. Een klein kneepje is genoeg. Voor je haren kies je zachte shampoo, bijvoorbeeld een iedere-dag shampoo. Neem in één moeite ook je baard mee (als je die hebt.) Een facewash is ook ideaal onder de douche.

Bij de wastafel: na het douchen kan je gezichtshuid wat trekken. De oplossing is simpel: insmeren met crème. Scheer je jezelf elke ochtend? Gebruik dan een speciale aftershavecrème – die verzorgt én kalmeert de huid. Voor je baard en snor zijn er speciale producten die ze verzorgd houden

Extra care

Naast de dagelijkse verzorging kun je je huid af en toe iets extra’s geven.

Scrubben: op de huid blijven dode huidcellen achter, net als talg of viezigheid uit de lucht. Af en toe scrubben kan daarom helemaal geen kwaad. Kies voor het gezicht een fijne scrub en masseer die rustig een minuutje in. Afspoelen en klaar! Serum: in een serum zit een hoge concentratie voedende ingrediënten. Zo nu en dan een drupje inmasseren vóór je je gezichtscrème aanbrengt, maakt echt een verschil.

Scheren

Nat of droog scheren? Nat scheren: Het resultaat is superglad. Het geeft een extra fris gevoel. Een scheerbeurt kost tijd, maar is wél lekker.

Elektrisch scheren: Je bent snel(ler) klaar. Je hebt geen water of scheerschuim nodig. De kans op wondjes is minder groot.

Nat scheren in 5 stappen:

  • Was je gezicht met lauwwarm water. Daarmee haal je vuil weg en maak je het scheren makkelijker.
  • Breng scheerschuim aan. Dat maakt haren zacht en beschermt je huid. Scheergel of -mousse maakt niet uit, net als aanbrengen met een kwast of je handen: als je het schuim maar goed verdeelt en inmasseert.
  • Scheer met een scherp en schoon scheermesje met meerdere, achter elkaar geplaatste mesjes. Dat geeft het beste resultaat zónder wondjes. Maak het nat zodat ie beter glijdt en spoel ’m steeds schoon. Scheer met de groeirichting mee. Eventueel kun je op het laatst nog een keer tegen de groeirichting in scheren, voor een ultra gladde finish.
  • Spoel je gezicht schoon met lauwwarm water en dep voorzichtig droog.
  • Sluit af met een aftershavecrème.

Trimmen

Ineens groeien er haartjes op plekken waar je ze niet eerder zag. Met dank aan de jaren én je hormonen. Dit kun je ertegen doen:

Wenkbrauwen: het is verleidelijk weerbarstige wenkbrauwen met een schaartje bij te werken. Maar de afgeknipte haartjes groeien gewoon verder en hebben daarna ook nog eens een ‘bot’ uiteinde. Haal daarom liever het hele haartje weg. Pak het zo dicht mogelijk bij de huid vast met een pincet, houd de huid strak en trek het haartje eruit.

Neushaar: storende, uitstekende neushaartjes kun je epileren met een pincet, maar een speciale neushaartrimmer werkt eenvoudiger en is pijnloos.

Oorhaar: ook oorharen laten zich prima kortwieken met een neushaartrimmer. Let daarbij op dat je niet te ver het oor in gaat. Ook een optie: vraag de kapper je oren bij te werken als je toch in de stoel zit.

Producten mannen gezichtsverzorging

image

DA Pincet schuin goldplated 1 stuks

7
.
99
2e
Halve
Prijs
image

Green People Men antioxidant repair serum 50 milliliter

50 ml
29
.
95
image

Nivea Men protect & care scheerschuim 250 milliliter

250 ml
5
.
79
1+1
Gratis
image

Wilkinson Extreme3 ultraflex mesjes 3 stuks

3 stuks
7
.
49
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash