Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Hoe dan? Gezicht reinigen

Hoe dan? Gezicht reinigen

facewash

Om vuil, talg en restjes make-up van je huid te verwijderen is het belangrijk om dagelijks te reinigen. Hoe je dit doet en met welke producten is afhankelijk van jouw huid. DA adviseert!

Bepaal je huidtype

Dermatologen raden aan om je huid regelmatig en op de goede manier te reinigen. Het is een essentiële stap in je gezichtsverzorgingsroutine. Helaas gebruiken veel mensen verkeerde producten, waardoor hun huid dof wordt, uitdroogt of juist vet is. Een goed gereinigde huid is gehydrateerd en straalt. Om te bepalen hoe vaak en op welke manier je je huid moet reinigen, is het handig om je huidtype te bepalen. Dit kun je doen door jezelf de volgende vragen te stellen: wordt mijn huid in de loop van de dag vet? Voelt mijn huid droog of normaal? Heb ik last van gevoeligheden? Zie ik puistjes? 

Als je huid droog en/of gevoelig is, dan kan je het best niet te vaak reinigen. Doe het bij voorkeur alleen in de avond en gebruik een milde reiniger die niet (teveel) schuimt. In dit geval is een melkachtig product met olie het beste om te gebruiken. Als je naast een droge huid ook last hebt van puistjes, is een olie het meest geschikt. Was je huid met lauwwarm water en smeer na het reinigen (als je huid nog een beetje vochtig is) met een goede, kalmerende crème of toner.

Milde gezichtreinigers

image

Nivea Sensitive reinigingsdoekjes 25 stuks

5
.
09
1+1
Gratis
image

DA by Erica Reinigingsschuim calendula 150 milliliter

8
.
95
2e
Halve
Prijs
image

Garnier SkinActive vitamine C micellair water 400 milliliter

400 Milliliter
9
.
09
1+1
Gratis
image

Nivea Sensitive micellair water 200 milliliter

200 ml
6
.
19
1+1
Gratis
image

Loreal Zachte oogmake-up remover 125 milliliter

125 ml
8
.
49
1+1
Gratis

Vermijd agressieve ingrediënten 

Er zijn helaas ook gezichtreinigers op de markt die meer kwaad dan goed doen. Ze bevatten bijvoorbeeld te agressieve wasstoffen. Reinigers met wasstoffen schuimen meestal, dus kun je beter een reiniger kiezen die (bijna) niet schuimt. Dermatoloog dr. Jetske Ultee raadt aan om deze stoffen in reinigers te vermijden: Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Palmate, Salvia Officinalis, Sodium Cocoate en Sodium Palm Kernelate.

Een andere maatstaaf om te bepalen of een reiniger te agressief is voor jouw huid, is om te voelen hoe je huid op het reinigen reageert. Voelt je huid erna strak en trekkerig? Dan is het product waarschijnlijk te heftig voor je. Ook voor een vette of onrustige huid is het belangrijk om een milde reiniger te kiezen die de huid niet uitdroogt.

oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
dagennachtverzorging