Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Hoe dan? Pijnlijke gewrichten

Hoe dan? Pijnlijke gewrichten

Pijnlijke gewrichten

Onze gewrichten en spieren zorgen ervoor dat we kunnen bewegen. Het is dus belangrijk om er zuinig op te zijn en ze goed te verzorgen. DA geeft tips.

Wat is gewrichtspijn?

Je gewrichten werken als een soort 'scharnier' tussen je botten, denk aan: je heup, knie, schouder, elleboog, handen en vingers. Het bot, kraakbeen of gewrichtskapsel kan geïrriteerd raken en klachten geven. Zo kun je last krijgen van stijfheid, pijn, gevoeligheid, functieverlies en zwellingen.

Wat zijn oorzaken van gewrichtspijn?

Gewrichtspijn kan komen door overbelasting, artrose, een ontsteking, de overgang, ouderdom of door een onderliggende ziekte. Je belast de gewrichten o.a. door overgewicht (voornamelijk bij knieklachten), het doen van zwaar lichamelijk werk, belastende sporten of door herhaaldelijk dezelfde beweging te maken (zoals bijvoorbeeld bij het gebruik van een computermuis).

Zo houd je je lijf soepel

  • Door dagelijks te bewegen houd je je lijf fit en soepel. Het zorgt voor sterke botten en gewrichten en het is goed voor het kraakbeen. Sporten op lage intensiteit zijn goed voor je gewrichten. Denk aan wandelen, fietsen en zwemmen. Begin altijd rustig aan en breidt het bewegen langzaam uit.
  • Veel mensen zitten een groot gedeelte van de dag achter een bureau. Het is niet goed om lang in dezelfde houding te blijven, dus neem regelmatig een pauze om even te bewegen. Loop een blokje om, doe wat kleine strekoefeningen in je kantoor of loop een keertje op en af de trap. Zorg dat je naast je werk voldoende sport.
  • Naast voldoende beweging, is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Onze voeding bevat bouwstenen voor het lichaam. Vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor gezonde botten, spieren en gewrichten. Vitamine D3 en calcium zijn nodig voor sterke botten. Maar ook magnesium, kalium, mangaan, fosfor, zink en vitamine C dragen bij aan gezonde spieren en botten. Meer weten over supplementen? Vraag een DA Drogist om advies.

Producten gewrichtspijn

image

New Care Gewricht 120 tabletten

120 Tabletten
37
.
95
image

Silidyn Spier en gewrichtsgel 140 milliliter

140 ml
21
.
99
image

Van Der Pluym Gewrichtsolie 30 milliliter

30 ml
16
.
95
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash