Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Hoe dan? Gespleten haarpunten

Hoe dan? Gespleten haarpunten

Gespleten haarpunten

Heb je last van dun haar dat snel afbreekt? Dan is de kans groot dat je last hebt van gespleten haarpunten. Hoe verzorg je beschadigd haar en hoe kun je voorkomen dat haar gaat splijten? DA adviseert.

Wat zijn gespleten haarpunten?

Droog en beschadigd haar kan splijten: het splitst zich dan in één of meerdere delen. Als je haar gespleten is, ziet het er vaak pluizig en futloos uit. Dit komt doordat een gespleten haar zwakker is en makkelijker breekt.

Oorzaken van gespleten haarpunten zijn: wrijving, uitdroging, hitte (föhnen, het gebruik van een stijltang of krultang), te ruw borstelen of het verven van je haar.

Hoe voorkom je gespleten haarpunten?

Gezond haar dat goed gevoed is, zal minder snel splijten. Een goede haarverzorging is dus belangrijk om gespleten haarpunten te voorkomen. Als je haar eenmaal gespleten is, kun je het niet meer herstellen. Een knipbeurt is dan de oplossing. De kapper knipt al de 'dode puntjes' weg, zodat je haren niet verder zullen splijten.

Om te voorkomen dat je haar opnieuw gaat splijten, kun je een aantal dingen doen:

  • Om je haar te voeden kun je een conditioner gebruiken. Dit sluit de schubben van het haar, waardoor het beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Het maakt het haar ook lekker zacht. Gebruik niet te veel: dan kan je haar slap worden. De hoeveelheid van een walnoot is genoeg. Gebruik conditioner alleen onder in je haar (vanaf de hoogte van je oor tot in de haarpunten). Als je het aan de haaraanzet aanbrengt, dan kan je haar sneller vet lijken.
  • Geef je haar regelmatig een opknapbeurt door een bezoek aan de kapper.
  • Pas op met hitte en wrijving. Draag geen strakke elastiekjes en laat je haar natuurlijk opdrogen in plaats van droog te föhnen. Wrijf je haar niet te hard droog met een handdoek, maar dep het voorzichtig.
  • Heb je 's ochtends erg last van klitten in het haar? Dan is het wellicht handig om een satijnen kussensloop aan te schaffen, hierdoor raakt je haar minder snel in de knoop.
  • Bescherm je haar tegen de zon. Dit kan door een hoed of een sjaaltje of door het gebruik van beschermende stylingsproducten.
  • Ook je eetpatroon heeft invloed op je haar. Zorg dat je gezond en gevarieerd eet en voldoende drinkt (minimaal 1,5 liter per dag). Vitamine B8, koper, zink en seleen dragen o.a. bij aan de conditie van je haar.

Producten gespleten haarpunten

image

Andrelon Haarspray pink heat protection 200 milliliter

200 ml
7
.
49
image

John Frieda Protect spray detox & repair 200 milliliter

250 ml
11
.
99
1+1
Gratis
image

AOV 1011 Haarnorm 60 vegetarische capsules

60 vcaps
28
.
95
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash