Terugroepactie Bronchostop Direct Nacht 5 in 1. Klik hier voor meer informatie

Hoe dan? Feestelijke nagels

December is dé maand voor feestnagels. Met nail art tover je je nagels om tot kleine kunstwerkjes. En daarvoor hoef je niet naar een salon.

De naam zegt het al: nail art is kunst op je nagels. Door schilderen, decoreren en versieren maak je van je nagels echte meesterwerkjes. Dat kan van heel uitbundig (met diamantjes, veertjes en panterprints) tot subtiel, met fijne beschilderingen en miniglitters. Het lijkt misschien moeilijk, maar met wat creativiteit, de juiste tools en een vaste hand gaat het ongetwijfeld lukken. Tip: houd het simpel als je voor het eerst aan de slag gaat. Dat maakt de kans dat je kunstwerk in één keer lukt groter.

Het betere voorwerk
Het mooiste effect bereik je als de basis goed is. Aan de manicure dus! Duw met een bokkenpootje je nagelriemen terug. Vijl daarna je nagels in een mooie vorm en zorg dat ze allemaal even lang zijn. Lange nagels hebben is trouwens geen must. Je hebt dan wat meer ruimte om te decoreren, maar nail art kan ook prima op kortere nagels.

Wrijf nu met een wattenschijfje met nagellakremover over je nagels om stof, vuil en vet weg te halen. Leg de hand die aan de beurt is plat op tafel en breng eerst een basecoat aan. Die zorgt ervoor dat de nagellak beter hecht en voorkomt het verkleuren van je nagels. Leg een wattenstaafje en nagellakremover klaar. Zo kun je bij uitschieters meteen eerste hulp verlenen.

Confetti nagels

Vrolijk, feestelijk en verrassend: confetti-nagels. Kies verschillende kleuren lak die duidelijk van elkaar verschillen zodat je kunt zien dat het stipjes zijn. Je kunt je nagels helemaal stippelen of alleen de bovenkant een confetti-laagje geven.

 • Stap 1: Lak je nagels met een doorzichtige of gekleurde lak.
 • Stap 2: Druppel een beetje nagellak op een stuk aluminiumfolie. Doop een tandenstoker voorzichtig in de lak. Of pak er een ultradun kwastje bij waarmee je heel precies kunt werken. Een piepklein beetje is genoeg; let op dat je geen druppel krijgt.
 • Stap 3: Breng heel voorzichtig stipjes aan op je nagels met het pootje/kwastje. Herhaal stap 2 en 3 maar dan met de andere kleuren. De stipjes mogen hier en daar best een beetje over elkaar heen gaan. Extra feestelijk: eindig met een paar stipjes met glitternagellak.
 • Stap 4: Lak tot slot af met een topcoat. Die geeft extra glans én zorgt ervoor dat het langer blijft zitten.

Glitter nagels

Trends komen en gaan, maar glitters blijven altijd bestaan. Hiermee creëer je gegarandeerd een wow-effect, zeker tijdens de kerstdagen. Ook hier geldt: lekker opvallend met de hele nagel in de glitters, of juist mooi subtiel met alleen wat sparkles op de toppen van je nagels.

 • Stap 1: Lak eerst je nagels met een doorzichtige lak.
 • Stap 2: Gebruik dan óf glitternagellak óf meng wat glitteroogschaduw in je favoriete kleur met blanke lak. Lak hiermee al je nagels helemaal of geef alleen de bovenkanten wat glitters.
 • Stap 3: Mochten er maar weinig glitters op je nagels terechtkomen, breng de nagellak dan aan op het randje van een sponsje. Deze absorbeert de lak waardoor de glitters overblijven. Druk de spons een aantal keren tegen je nagels tot het gewenste effect is bereikt.
 • Stap 4: Lak tot slot af met een transparante topcoat. Breng één dun laagje aan, waarbij je het kwastje zo min mogelijk de nagel laat raken, anders lak je de glitters er weer af.

Abstracte nagels

Rood, paars, blauw of toch zwart … Kun je niet kiezen welke kleur het wordt? Ga dan voor twee kleuren. Voor een speels resultaat breng je deze diagonaal aan. Mag het lekker opvallen, kies dan voor twee colour blocking knalkleuren. Ton sur ton is een goede keus als je voor rust en balans gaat.

 • Stap 1: Lak je nagels eerst helemaal in één kleur. Breng twee dunne laagjes aan. Laat dit minstens een uur goed drogen.
 • Stap 2: Plak stukjes plakband schuin over je nagels, zo dat één helft van je nagels vrij blijft.
 • Stap 3: Lak de ‘vrije’ helft van je nagels met de andere kleur. Het geeft niet als je over de rand lakt, dit komt op het plakband terecht. Laat ook de tweede kleur goed drogen. Trek dan heel voorzichtig de plakbandjes van je nagels.
 • Stap 4: Een topcoat zorgt voor extra glans en langer plezier van je nail art.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.