Door extreme Black Friday drukte kan het zijn dat je pakketje later bezorgd wordt dan gepland.

Zo kom je Blue Monday door

Het is vandaag Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar. Hoe kom je vandaag ontspannen door?

Wat is Blue Monday?
In 2005 heeft de Britse psycholoog Cliff Arnall 'Blue Monday' verzonnen. Hij berekende dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag zou zijn waarop de meeste mensen zich somber zouden voelen. Dit had volgens hem te maken met mislukte goede voornemens, het ver weg lijken van vakanties en de nog donkere dagen. Waarom de maandag? Dit is voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Hoewel er kritiek over zijn berekening kwam, herkenden ook veel mensen het gevoel en werd 'Blue Monday' een fenomeen. Inmiddels wordt het ook aangegrepen om aandacht te vragen voor depressies.

Een aantal tips om de dag goed door te komen:

Begin de dag met een ontbijt
Begin de dag met een lekker en stevig ontbijt. Hierdoor krijg je de energie die je nodig hebt om te starten aan de dag. Als je je ontbijt overslaat gebruik je gedurende de dag veel reserves, waardoor je minder energie overhoudt.

Daglicht en buitenlucht
Misschien heb je helemaal geen zin om naar buiten te gaan in de kou, maar probeer het toch te doen! Frisse lucht is ontzettend goed voor je en van daglicht krijg je een oppepper. Maak in je pauze een lekkere wandeling of ga een rondje skeeleren of hardlopen.

Help je lichaam een handje
Hoe gezond je ook bezig bent in de winter, soms kan je lichaam toch wat extra hulp gebruiken. Het slikken van een voedingssupplement kan een goede aanvulling zijn op je eetpatroon. Denk bijvoorbeeld aan vitamine D. Het gebrek aan zonlicht in de winterperiode kan zorgen voor een somber gevoel. Een supplement te slikken is dan een goed idee. Wil je persoonlijk advies over supplementen? Kom langs in een van onze winkels.

Plan een moment voor jezelf
Probeer juist vandaag wat extra tijd voor jezelf te nemen. Kruip 's avonds op de bank met een boek, kook (of bestel) die maaltijd waar jij blij van wordt of neem de tijd voor een ontspannend bad of douche. Maak er in de badkamer een echt spa-moment van: gebruik een lekkere douchegel en neem de tijd voor een scrub of verzorgend gezichtsmasker.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.