Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...

Terugroepactie Sambucol for kids 120 ml Klik hier voor meer informatie

Even bijkomen van de feestdagen

Even bijkomen van de feestdagen

evenbijkomen

Zijn de feestdagen eenmaal voorbij, dan wordt het tijd voor jezelf. Familie en vrienden zijn de deur uit, dus neem alle tijd om aan je lichaam en geest te besteden.

Dry january

Ongemerkt drink je tijdens de feestdagen vaak meer alcohol dan goed voor je is. Een prima idee dus om je lijf even te laten afkicken van al die wijntjes. Doe bijvoorbeeld mee aan Dry January (via www.dryjanuary.nl). De voordelen liegen er niet om: je slaapt beter, hebt meer energie, bespaart geld, valt af, je huid ziet er mooier uit, je kunt je beter concentreren én je wordt gezonder.

Naar buiten

Urenlang lopen in de natuur: het zorgt voor een weldadig lege geest, zeggen doorgewinterde wandelaars. De natuur relativeert enorm en tijdens het wandelen maken je hersenen dopamine aan, een stofje dat een rol speelt bij

het voelen van geluk. Voor een extra boost gebruik je je zintuigen. Voel de wind of de zon, ruik de geuren, hoor de vogels fluiten en zie hoe mooi de bomen zijn. Adem af en toe heel diep in, en laat bij de uitademing alle gedachten los. Wat zo’n bos, strand of park al niet voor elkaar krijgt.

Lummelen maar

Na al die familie en ander bezoek over de vloer is het nu tijd voor jezelf. Plan bewust me-time in waarin je zelf beslist wat je doet – of juist níet doet. Want weinig dingen zijn zo ontspannend als een potje flink lummelen. Gewoon een dagje thuis rondhangen in joggingbroek, is het devies. Kom maar op met die verveling, want die maakt creatief!

Opgeruimd

Niet zo’n fan van wandelen of lummelen? Ook een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Zo pak je het aan:

  • Ruim op in stappen, dus één kast of kamer per keer.
  • Durf weg te gooien of geven – hoe groot is de kans dat je die stapel tijdschriften nog eens bekijkt?
  • Breng spullen die je niet meer gebruikt naar de kringloop of verkoop ze op Marktplaats.
  • Zorg voor hulpjes als ordners voor papieren, een schoenendoos voor oude ansichten en plastic kratten voor speelgoed. Stop spullen met een emotionele lading – zoals je eerste liefdesbrief of het door oma genaaide jasje – in één doos. Maak foto’s van de mooiste knutselwerkjes van de kinderen, daarna mogen ze weg.

Badderen geblazen

Misschien neem je meestal een douche omdat dat lekker snel en efficiënt is. Maar na alle hectiek van de afgelopen weken is een warm bad precies wat je nodig hebt om weer op te laden. Vul het bad met warm water, strooi er wat badzout in en leg een plank over het bad om je drankje, boek en waxinelichtjes op te zetten. Wie het helemaal af wil maken, zet een draadloos boxje neer voor ontspannende muziek. Vergeet niet om je lijf na het badderen in te smeren met een verzorgende lichaamsolie of hydraterende bodylotion.

Producten bad

image

Chi Chimalaya kuurzout bad 750 gram

750 gram
14
.
50
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash