Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Welke dan? Aspirine

Welke dan? Aspirine

aspirineslikken

Aspirine is een pijnstiller. Het werkt pijnverlagend, koortsverlagend en ontstekingsremmend. DA legt uit wanneer je aspirine gebruikt en wat het verschil is tussen aspirine en paracetamol.

Wat is aspirine?

⁠De bekende pijnstiller Aspirine is gemaakt van de werkzame stof acetylsalicylzuur. Deze stof remt de productie van prostaglandines in het lichaam. Hierdoor worden pijn, koorts en ontsteking onderdrukt. Aspirine is een ontstekingsremmend, pijnverlagend en koortsverlagend medicijn dat kan helpen bij verschillende soorten pijn. 

Waarvoor kun je aspirine gebruiken?

Aspirine kan onder andere gebruik worden bij:

  • Hoofdpijn
  • Kiespijn
  • Spierpijn
  • Reumatische pijn
  • Pijn en koorts bij griep en verkoudheid
  • Pijn en koorts na een inenting

Wat is het verschil tussen Aspirine en paracetamol?

Aspirine is een merknaam en paracetamol is een soortnaam. Beide worden ze gebruikt als bestrijders van pijn en koorts. Aspirine werkt koortsverlagend en pijnstillend en is een ontstekingsremmer. Paracetamol werkt ook koortsverlagend en pijnstillend, maar werkt niet ontstekingsremmend. Paracetamol is een mildere pijnstiller met minder kans op bijwerkingen dan Aspirine. Beide zijn verkrijgbaar zonder recept van een arts. Het is belangrijk om de bijsluiter goed te lezen en de aanbevolen dosering op te volgen.

Is Aspirine veilig voor kinderen?

In de meeste gevallen is de veiligste manier om pijn te bestrijden en/of koorts te verlagen het slikken van paracetamol. Dit heeft de minste bijwerkingen. Acetylsalicylzuur mag gebruikt worden bij kinderen vanaf 3 jaar. Speciaal voor kinderen van 3 tot 11 jaar is er kinderaspirine.

Voor kinderen gelden andere adviezen m.b.t. het slikken van pijnstillers. Lees voor gebruik de bijsluiter goed door, deze bevat belangrijke informatie over de dosering en veilig gebruik. Het merk Aspirine heeft een speciale kindervariant ontwikkeld. Deze werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 11 jaar. Voor kinderen van 12 jaar en ouder wordt naar Aspirine 500 mg verwezen.

Wat zijn de risico’s van het slikken van Aspirine?

Het is belangrijk om vóór het gebruik van Aspirine eerst de bijsluiter goed te lezen, daarin vind je o.a. alle mogelijkere bijwerkingen. Omdat acetylsalicylzuur bloedverdunnend werkt, zijn er een aantal risico’s bij het gebruik van Aspirine, zoals maag- en darmproblemen. Als je bloedverdunners gebruikt, mag je geen NSAID’s slikken (zoals ibuprofen, naproxen, diclofenac, acetylsalicylzuur of celexobib), dit vergoot de kans op een maag- of darmbloeding.  

Ook staat in de bijsluiter alle belangrijke informatie over dosering en veilig gebruik. Aspirine bevat acetylsalicylzuur. Dit mag je niet gebruiken bij:

  • maagklachten en/of maagpijn bij eerder gebruik
  • eerdere maagdarmbloeding of maagdarmperforatie
  • Gastritis
  • enstig hartfalen 
  • ernstige nier- en leverinsufficiëntie
  • Hemorragische diathese
  • Hypoprotrombinemie
  • Mastocytose
  • Optreden van astma-aanval, urticaria, angio-oedeem, neuspoliepen of rinitis na gebruik van salicylaten of andere NSAID's

Vragen over het gebruik van pijnstillers? Kom langs bij ons in de winkels voor persoonlijk advies.

Producten aspirine

image

Teva Acetylsalicylzuur 500mg 20 tabletten

20 tabletten
3
.
59
image

Aspirine Acetylsalicylzuur 100mg 20 tabletten

20 tabletten
4
.
69
image

Aspirine Acetylsalicylzuur 500mg 20 tabletten

20 tabletten
5
.
29
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash