Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Waarom dan? Roos

Waarom dan? Roos

roos

Last van witte, kleine schilfertjes in het haar? Hoewel roos niet gevaarlijk is, is het wel vaak storend en vervelend. DA geeft advies.

Wat is roos?

Roos ontstaat als de cellen van de hoofdhuid zich sneller vernieuwen dan normaal. Oude huidcellen laten daardoor sneller los. Deze huidcellen zijn de witte schilfertjes die je ziet. Roos heeft niets te maken met een slechte hygiëne. Het kan geen kwaad en het is ook niet besmettelijk. Wel kun je last hebben van vervelende jeuk. Dat komt doordat de kliertjes in de huid meestal ook harder gaan werken, waardoor er meer talg en vet op de hoofdhuid komt.

Wat kun je doen tegen roos?

Meestal gaat roos vanzelf weer over, maar het komt soms wel weer terug. Om het probleem te verhelpen kun je een antiroosshampoo gebruiken en je haren daar een aantal dagen mee wassen. Een antiroosshampoo remt de snelle aanmaak van huidcellen (dit komt door de stoffen seleniumsulfide of zinkpyrithion). Masseer de shampoo goed in en zorg dat je het haar ook goed uitspoelt.

Daarnaast helpt het om niet te warm te douchen - dit droogt de huid namelijk uit. Probeer ook niet te krabben, dat kan de hoofdhuid juist irriteren.

Producten antiroosshampoo

image

Louis Widmer Antiroosshampoo zonder parfum 150 milliliter

150 Milliliter
16
.
50
image

Dermolin Shampoo anti roos CAPB vrij 200 milliliter

200 ml
8
.
29
6
.
63
20
%
korting
image

Guhl Anti-roos shampoo 250 milliliter

250 ml
8
.
89
2 voor
10
.
00
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash