Last van roos?

Last van witte, kleine schilfertjes in het haar? Hoewel roos niet gevaarlijk is, is het wel vaak storend en vervelend. DA geeft advies.

Wat is roos?
Roos ontstaat als de cellen van de hoofdhuid zich sneller vernieuwen dan normaal. Oude huidcellen laten daardoor sneller los. Deze huidcellen zijn de witte schilfertjes die je ziet. Roos heeft niets te maken met een slechte hygiëne. Het kan geen kwaad en het is ook niet besmettelijk. Wel kun je last hebben van vervelende jeuk. Dat komt doordat de kliertjes in de huid meestal ook harder gaan werken, waardoor er meer talg en vet op de hoofdhuid komt.

Wat kun je doen tegen roos?
Meestal gaat roos vanzelf weer over, maar het komt soms wel weer terug. Om het probleem te verhelpen kun je een antiroosshampoo gebruiken en je haren daar een aantal dagen mee wassen. Een antiroosshampoo remt de snelle aanmaak van huidcellen (dit komt door de stoffen seleniumsulfide of zinkpyrithion). Masseer de shampoo goed in en zorg dat je het haar ook goed uitspoelt.

Daarnaast helpt het om niet te warm te douchen - dit droogt de huid namelijk uit. Probeer ook niet te krabben, dat kan de hoofdhuid juist irriteren.

Antiroos shampoos:

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.