Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Hoe dan? Gezichtsverzorging

Hoe dan? Gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging

Je huid heeft als je jong bent andere behoeften dan op latere leeftijd. DA vertelt wat je huid in welke fase goed kan gebruiken.

25+ 

Dit zijn de jaren waarin je de toekomst van je huid bepaalt. Door te roken bijvoorbeeld, richt je nu al DNA-schade aan die je later ‘terugkrijgt’. Het uitgaans- of studentenleven laat ook zo z’n sporen na: donkere kringen, grove poriën, hier en daar wat couperose … Tijd om te gaan herstellen en verdere schade te voorkomen. Echt! Want helaas vertraagt vanaf je 25e de vernieuwing van de huidcellen. Dat merk je aan een drogere, trekkerige huid.

Wat vraagt je huid?

Een goede oogcrème, een beschermende dagcrème en een speciaal product tegen verwijde poriën. Zonbescherming is essentieel. Daarmee bescherm je je huid tegen pigmentvlekjes en rimpeltjes die zich later manifesteren. Geef je huid vocht (daar zijn ook fijne maskers voor), exfolieer (scrubben of peelen) wekelijks dode huidcellen en haal make-up voor je gaat slapen áltijd weg. Meldt zich een pukkeltje? Gebruik milde cleansers om je huid goed te reinigen.

Producten blog anti age 25

image

DA by Erica Nachtcreme calendula 50 milliliter

9
.
95
image

Nivea Essentials hydraterende dagcreme normal huid SPF30 50 milliliter

50 ml
15
.
39
1+1
Gratis
image

Nivea Essentials micellair water 5-in-1 normale huid 400 milliliter

400 ml
8
.
29
1+1
Gratis
image

Demak Up Wattenschijfjes regular round 108 stuks

108 stuks
2
.
59
2e
Halve
Prijs

35+

De jaren tussen 30 en 40 zijn vaak druk, druk, druk. Carrière, gezin, sociaal leven, liefdesleven. Allemaal mooi, maar het hele pakket bij elkaar betekent ook: slaapgebrek en een huid die vermoeidheidstekenen vertoont. Verzorgingsproducten moeten in deze periode dus snel hun werk doen! Tegen deze leeftijd weet je trouwens of je een ‘rimpelaar’ bent, of een ‘zakker’ bij wie de elasticiteit van de huid afneemt waardoor deze verslapt.

Wat vraagt je huid?

Je komt uit bij geconcentreerde serums en hightech crèmes. Een zonnefactor is nu belangrijk om pigmentvlekjes terug te dringen. En (verdere) zonneschade moet je voorkomen. Een door stress verhoogde cortisolspiegel verlaagt de aanmaak van oestrogeen en daardoor is de aanmaak van hyaluronzuur (het lichaamseigen vocht) minder. Kortom: gun jezelf een hydraterende crème, die ook wat vet bevat, zodat je de natuurlijke barrière versterkt. 

45+ 

Tegen deze tijd komen rond de ogen vanzelf de eerste rimpeltjes, en wat diepere horizontale lijnen op het voorhoofd. Pigmentvlekjes komen op. En midden/eind veertig is de kaaklijn ook niet meer zo strak als vroeger. Tijd om te investeren. In je huid! En dat gaat vooral om aandacht en de juiste huidverzorging.

Wat vraagt je huid?

Denk in ‘rijke’ texturen: reinigen met water en een mousse moet nu worden vervangen door een milk of crème. Een verzorgende toner is slimmer dan een tonic, en een masker kan best twee keer per week. Kies voor de nacht een olie, of doe wat druppeltjes door je nachtcrème. Producten die lijntjes opvullen of gladstrijken en het ‘elastiek’ van de huid verbeteren zijn goede aankopen. Breng ze aan met een opwaartse massage, liefst elke dag.

55+ 

Het celvernieuwingsproces van de huid verloopt na je vijftigste tweemaal zo langzaam. Je huid wordt minder soepel, krijgt het moeilijk met vocht vasthouden, wordt daarom droger, minder glad en heeft minder volume. In de overgang gaat ook nog eens de kwaliteit van de huid achteruit door de afname van oestrogeen. De bovenste huidlaag wordt dunner, er zit niets anders op dan(nog) beter verzorgen. 

⁠Wat vraagt je huid?

Het volume van je huid verbetert door hyaluronzuur, dat vocht in de huid sluist en je huid helpt vocht beter vast te houden. Het zit tegenwoordig in veel huidverzorgingsproducten. Gebruik op deze leeftijd niet alleen een zonnefactor in de vakantie, maar ook als je naar buiten gaat om te wandelen of te sporten: uv-straling is de grootste veroorzaker van rimpels en verslapping.