Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...

De luxe verwenpakketten van Janzen uit de spaaractie zijn wegens succes uitverkocht.  Klik hier voor meer informatie

Waarom dan? Aftersun

Waarom dan? Aftersun

Aftersun

Na een dagje in de zon is het verstandig om de huid in te smeren met aftersun. Maar wat is aftersun eigenlijk? En wat doet het precies? DA legt uit.

Als je een tijdje in de zon hebt gezeten, kan je huid verbranden. Dit merk je soms pas later: aan het einde van de dag. Een verbrande huid is rood, pijnlijk en voelt trekkerig. Om de huid rust te geven en de kans te geven om te herstellen, is het belangrijk de zon een aantal dagen te vermijden. Ook is het verstandig om voldoende (water) te drinken, zo ga je vochtverlies tegen.

Een lauwwarme douche helpt om het lichaam af te koelen. Hoewel een koude douche misschien aanlokkelijk klinkt, zorgt kou ervoor dat de poriën sluiten, waardoor het lichaam warmte juist vasthoudt. Lauwwarm water zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan, zo kan de warmte uit je lijf ontsnappen.

Om de verbrande huid te hydrateren en te verkoelen gebruik je na het douchen een aftersun.

Wat is aftersun?

Aftersun is een crème of gel die de huid verzorgt na blootstelling aan de zon en verlichting biedt na zonverbranding. Het helpt de droge, rode huid te kalmeren en te hydrateren. Aftersun bevat hydraterende ingrediënten (zoals hyaluronzuur of glycerine). Deze helpen de vochtbalans van de huid op peil te brengen. Een gehydrateerde huid heeft minder kans om te gaan vervellen. Dit zorgt er o.a. voor dat je je kleurtje langer vasthoudt.

Aftersun bevat ook verkoelende ingrediënten, zoals bijvoorbeeld menthol of Aloë Vera. Het heeft een lichte textuur en helpt de huid af te koelen. Gebruik na een verbranding géén bodylotion of vettige crème: deze blokkeren de koeling van de huid en houden opgeslagen zonnewarmte in je huid juist vast. Gebruik het liefst een aftersun op waterbasis (dit herken je in de ingrediëntenlijst als ‘aqua'). En, voor de gevoelige huid, een aftersun zonder parfum of alcohol.

Hoe gebruik je aftersun?

Voordat je je lichaam insmeert, is het handig om een lauwwarme douche te nemen. Zo zorg je ervoor dat alle restjes zonnebrandcrème van je lichaam zijn verdwenen. Gebruik liever geen zeep of was je lijf niet met irriterende stoffen. Droog de huid voorzichtig af met een zachte handdoek. Als de huid droog is, smeer je de aftersun royaal in. Na een zonverbranding is het aan te raden om iedere paar uur opnieuw te smeren.

Hoewel aftersun de huid ondersteunt na een zonverbranding, is het natuurlijk belangrijk dat je een verbranding te allen tijde probeert te voorkomen. Smeer je goed in met zonnebrandcrème voordat je de zon in gaat en zoek regelmatig de schaduw op. Tips om veilig te zonnen lees je op onze blogs.

Producten aftersun

image

Dr. Hauschka Aftersun lotion 150 milliliter

150 Milliliter
22
.
00
image

Uriage Sun aftersun nevel 150 milliliter

150 Milliliter
20
.
49
image

Chi Aloe vera cooling gel 100 milliliter

100 Milliliter
12
.
95
blog-kleurentest

Welke dan? Doe de kleurentest

Lees verder
blog-haarkleuren