Door extreme Black Friday drukte kan het zijn dat je pakketje later bezorgd wordt dan gepland.

We beginnen het nieuwe jaar vaak met goede voornemens, maar blijvende veranderingen in je leven doorvoeren is niet altijd even makkelijk. Gelukkig kan DA je daar een handje bij helpen.

Een nieuw jaar is een goed moment voor een frisse start! Of je nu gezonder wilt eten, stoppen met roken of meer wilt sporten: jij kiest zelf je persoonlijke doel voor 2021. Het helpt om je doel specifiek te maken. Wat zou jij graag anders willen zien in je leven? Wees zo concreet mogelijk bij het stellen van een doel. In plaats van ‘gezonder leven’ kun je bijvoorbeeld denken aan: twee keer per week sporten, 5 kilo afvallen, iedere dag mediteren of maximaal één glas alcohol per week drinken. Durf jezelf uit te dagen, maar wees ook niet te streng!

Zodra je jouw goede voornemens hebt bedacht, schrijf ze dan op. Het helpt als het zwart op wit staat. Je kunt ervoor kiezen je voornemens voor jezelf houden, maar het kan ook handig zijn ze ergens in het zicht te hangen (zoals op de koelkast): zo word je er dagelijks aan herinnerd.

Meer tips om jouw goede voornemens vol te houden:

  • Kies een realistisch doel: zo voorkom je teleurstellingen. Begin dus niet te groot (zoals meteen een marathon willen lopen als je nog moet beginnen met hardlopen).
  • Maak niet teveel goede voornemens. Wanneer je je energie moet verdelen over een heleboel doelen, is de kans groter dat het niet lukt. Het gaat beter wanneer je één of twee goede voornemens kiest. Zo kun je je goed focussen.
  • Maak een stappenplan. Wanneer je voor een groter doel kiest, duurt het langer voor je resultaat ziet. Gun jezelf de tijd en maak een realistisch stappenplan. Zo kom je steeds een stapje dichter bij je doel.
  • Beloon jezelf als het goed gaat. Bijvoorbeeld door iets te doen wat je leuk vindt of een cadeautje voor jezelf te kopen.
  • Deel je voornemens met anderen. Het delen van je plannen is vaak een goede stok achter de deur. Familie, vrienden of collega’s kunnen je steunen en je helpen herinneren aan je doel. Samen sta je sterker.
  • Gaat het toch mis? Wees lief voor jezelf en begin weer opnieuw. Het is normaal dat het af en toe wat minder goed gaat of dat de aanpassingen in je leven tijd nodig hebben. Focus op wat er wél goed gaat en geef niet op! Je bent goed bezig en een lastige periode hoort er soms bij.

Heb je wat extra hulp nodig? Kom bij ons langs voor persoonlijk advies of maak een afspraak in een van onze winkels.

Daarnaast hebben wij op onze webshop een groot assortiment met artikelen op die jou kunnen helpen bij de goede voornemens zoals sportvoeding, stoppen met roken, afvallen, vitamimen, mineralen en supplementen.

Sportvoeding Stoppen met roken

Afvallen Vitaminen, Mineralen en Supplementen