Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Hoe dan? Wratjes verwijderen

Hoe dan? Wratjes verwijderen

wratjes

Wratjes ontstaan door besmetting met een virus. Ze zijn onschuldig en gaan vaak na een tijd vanzelf weer weg. Je kunt ervoor kiezen ze te verwijderen. DA adviseert.

Wratjes zijn kleine knobbeltjes op de huid, ze komen voornamelijk op de voeten en de handen voor. Wratten worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus. Iedereen kan een wrat krijgen, maar mensen met een lagere weerstand lopen sneller wratten op.

Wat kun je tegen wratten doen?

Blijf van de wrat af en ga niet krabben, zo beschadig je de huid en kun je meer wratjes krijgen. In de meeste gevallen gaan wratten vanzelf weg. De helft is binnen een jaar verdwenen. Het afweersysteem zorgt ervoor dat wratten worden afgebroken. In sommige gevallen kunnen wratten langer blijven zitten.

Hoe kun je wratten verwijderen?

De wrat bij de huisarts laten verwijderen

De arts kan de de wrat aanstippen met vloeibare stikstof, dit zorgt ervoor dat de wrat bevriest. Soms moet je een aantal keer terugkomen voordat de wrat weg is.

De arts kan je ook een salicylzuurzalf voorschrijven. Je moet de wrat dan zelf dagelijks insmeren. Dit middel verweekt de bovenste laag van de huid en werkt ontstekingsremmend. Je mag het alleen op de wrat aanbrengen, niet op de huid eromheen. Om de huid te beschermen, kun je een pleister over de wrat plakken en daar een gaatje in maken waar de wrat precies doorheen past. Nadat je de salicylzuurzalf aangebracht hebt, plak je er nog een pleister overheen. De volgende dag verwijder je allebei de pleisters. Je kunt de huid om de wrat ook met wat vaseline beschermen.

De wrat zelf verwijderen

Je kunt ook zelf een middel kopen om de wrat te verwijderen. Dit kan met een middel met een kleine concentratie salicylzuur, met dimethylether (dit bevriest de wrat) of mierenzuur. Lees voor het gebruik van een medisch hulpmiddel altijd eerst de aanwijzingen op de verpakking.

Producten wratjes

image

Heltiq Wratweg 38 milliliter

38 ml
21
.
99
image

Formule W Wrattentinctuur 6 milliliter

6 ml
11
.
89
image

Forwarts Wrattenverwijderaar 1 stuks

1 stuks
24
.
35
image

Excilor Wrat 2-in-1 1 stuks

1 stuks
27
.
29
oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash