Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog
Zoeken...
Hoe dan? Sportbandage gebruiken

Hoe dan? Sportbandage gebruiken

sportbandage

Een ongeluk zit in een klein hoekje... Tijdens het sporten kun je een verkeerde beweging maken en een spier of gewricht blesseren. Sportbandage helpt blessures te voorkomen of kan ondersteuning bieden bij bestaande blessures.  

Wat is sportbandage?

Sportbandage is een speciaal soort tape of verband die de spieren of gewrichten ondersteunt, stabiliseert en beschermt tijdens fysieke activiteiten. Zo kun je op een veilige manier blijven bewegen.

Sportbandage kan op verschillende vlakken helpen:

  • Het biedt ondersteuning aan gewrichten en spieren die verzwakt, geblesseerd of instabiel zijn. De gewrichten of spieren worden zo minder belast tijdens het bewegen.
  • Het vermindert zwelling. Bandage kan worden gebruikt om druk uit te oefenen. De bloedstroom en vochtophoping worden zo beperkt, waardoor zwelling kan verminderen.
  • Het biedt een beschermende laag. Dit voorkomt schokken, stoten of overmatige wrijving.
  • Het kan het bewegingsbereik beperken. Soms is het nodig dat de beweging van een gewricht beperkt wordt. Dit voorkomt verdere schade en bevordert het genezingsproces. 

Sportbandages en -tape worden gebruikt bij verschillende soorten blessures en klachten, zoals: verstuikingen, verrekkingen, een peesontsteking, artrose of bij gewrichtsinstabiliteit. Je kunt sportbandage ook preventief gebruiken tijdens het sporten, om de spieren te ondersteunen en de kans op blessures te verkleinen. 

Soorten sportbandage

Er zijn verschillende soorten sporttape en -bandage. Zo is er sportbandage voor de pols, knie en de enkel. Ook zijn er verschillende soorten materialen sportbandage, zoals bandage van neopreen. Neopreen behoudt de warmte in het gewricht. 

Het is belangrijk dat sportbandages gemaakt zijn van goed ademend verband. De meeste bandages zijn elastisch, zodat ze flexibel zijn en je makkelijk kan blijven bewegen. De sportbandages van DA zijn verstelbaar, zodat ze precies aansluiten op jouw lichaam. 

Producten sportbandage

image

DA Bandage pols stretch M 1 stuks

3
.
99
image

DA Bandage knie stretch L 1 stuks

5
.
09
image

DA Bandage enkel stretch M 1 stuks

4
.
99
image

DA Bandage pols neopreen one size 1 stuks

9
.
99
image

DA Bandage knie neopreen one size 1 stuks

8
.
99
image

DA Bandage enkel neopreen one size 1 stuks

8
.
49

Soorten sporttape

Elastische sporttape is flexibel. Het ondersteunt en stabiliseert het gewricht. Ook kan het zwelling verminderen. Je kunt elastische sporttape ook preventief gebruiken om blessures te voorkomen. Niet-elastische tape is stijver en biedt meer stabiliteit. Deze tape wordt gebruikt voor het beperken van beweging. Dit is meestal nodig bij ernstige blessures. 

Kinesiologische tape is een elastische tape die de spieren en gewrichten ondersteunt zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Het is ontworpen om de natuurlijke beweging van het lichaam na te bootsen. Deze tape helpt bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de bloedcirculatie. Het wordt vaak gebruik als nabehandeling van sportblessures en bij fysiotherapie. 

oogcremes

Welke dan? Oogcrèmes

Lees verder
facewash