Productgroep:
 1. Wratten 9
Categorie:
Prijs:
€ 0 t/m € 25
Soort aanbieding:
 1. 20% Korting 2
Merk:
 1. Endwarts 1
 2. Excilor 1
 3. Formule W 2
 4. Heltiq 2
 5. Voltaren 1
 6. WORTIE 2
Doelgroep:
 1. Familie 8
 2. (Jong) volwassenen 1
Volume:
 1. 1 stuks 3
 2. 50ml 1
 3. 50g 1
 4. 5ml 2
 5. 6ml 1
 6. 1.5ml 1
Heltiq Wratweg En Steelwratjes
20%Korting

Een wrat is een rond bobbeltje op de huid dat op het hele lichaam in wisselende aantallen en groottes kan voorkomen. Wratten komen vaak voor en het is niets om je voor te schamen. Wel kun je er last van hebben, vooral als de wrat op bijvoorbeeld hand of voet zit. Wratten zijn onschadelijk en kunnen vanzelf weer verdwijnen. Bij DA vind je een ruime keuze in producten om wratten te behandelen.

Welke soorten wratten zijn er?

Er zijn verschillende soorten wratten:
• Gewone wratten, dit zijn bloemkoolachtige, scherp begrensde bobbels. Ze zitten vooral aan de handen en soms op de knieën, onder de oksel, op de ellebogen en soms in het gezicht.
• Voetwratten
• Vlakke wratten, deze zijn glad en slechts een paar millimeter groot. Het is een huidkleurig of lichtbruin bobbeltje. De vlakke wrat komt voornamelijk voor op gezicht, armen en benen.
• Genitale wratten, deze komen voor rond de anus of de geslachtsorganen, voornamelijk bij volwassenen. Overdracht van het virus kan via seksueel contact plaatsvinden.
• Waterwratjes (bolhoedwratjes of luchtpukkels), dit zijn kleine gladde bolletjes met een putje, meestal veel tegelijk. Ze komen vooral voor bij kinderen onder de vijf jaar en zijn zeer besmettelijk. Behandeling van waterwratjes is meestal niet nodig, raadpleeg bij twijfel de huisarts.

Hoe kun je wratten verwijderen?

Wratten zijn vaak onschadelijk en verdwijnen meestal vanzelf weer. Het kan zijn dat je er last van hebt en niet wil wachten tot het over gaat. Dan zijn er verschillende mogelijkheden om de wratten te verwijderen. Twijfel je over welk soort wrat het is of welke methode het best is? Raadpleeg dan altijd de huisarts. De twee meest gebruikte methodes om wratten te behandelen zijn:

• Wratten thuis behandelen d.m.v. aanstippen
Week een sterk verhoornde wrat eerst in warm water en schuur deze vervolgens met een stukje puimsteen. Vermijd bij de behandeling contact met de gezonde huid. Bescherm de omliggende huid met een pleister of smeer deze in met vaseline, zinkzalf of zinkolie. Stip daarna de wrat aan met een product met als bestanddeel salicylcollodium. Er is veel keuze in producten om wratten aan te stippen. Met de wrattenpen van Wartner stip je de wrat aan met een sterk geconcentreerde gel. De applicator zorgt voor een makkelijk uit te voeren behandeling. Met Lucovitaal Wrat Weg behandel je zowel dikke, langdurig aanwezige wratten als kleine wratten op handen en voetzolen. Dit product is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Beide producten zijn medische hulpmiddelen, in de gebruiksaanwijzing lees je meer over veilig gebruik van dit product. Wartner wrattenpen en Lucovitaal Wrat Weg zijn medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik altijd even de gebruiksaanwijzing.

• Wratten bevriezen
De huisarts kan de wratten bevriezen met vloeibare stikstof, zodat het weefsel afsterft. Dit voelt branderig en soms pijnlijk aan. Na het bevriezen ontstaat er vaak een blaar. Wratten kunnen daarnaast weggebrand worden met een soort lasapparaatje (coagulatie). Een andere mogelijkheid is de wrat wegsnijden of 'uitlepelen' onder plaatselijke verdoving. Overleg met de huisarts welke behandeling wenselijk is.

Zijn wratten besmettelijk?


Wratten worden veroorzaakt door een virusinfectie en zijn daarom besmettelijk. Ze ontstaan drie tot zes maanden nadat de huid met het virus in contact is gekomen. Er bestaan wel dertig soorten virussen die wratten veroorzaken en vaak onschuldig zijn. Kinderen hebben eerder last van wratten dan volwassenen, omdat hun afweersysteem nog niet zo sterk is. Als wratten op dezelfde plaats terugkomen, wil dat zeggen dat het virus nog aanwezig is.

Producten voor de behandeling van wratten kopen

In de webshop van DA vind je veel verschillende producten van bekende merken voor de behandeling van wratten. Koop de producten van jouw keuze direct online of ga naar de DA drogist bij jou in de buurt voor deskundig advies. Lees voor gebruik van deze medische hulpmiddelen en geneesmiddelen altijd eerst de gebruiksaanwijzing of de bijsluiter.

KOAG/KAG-nr. 4442-1118-2072

8.5 uit  3407 reviews