Productgroep:
  1. Laxeermiddel 12
Categorie:
Prijs:
€ 0 t/m € 37
Merk:
  1. AGIOLAX 1
  2. Actavis 2
  3. Dulcolax 3
  4. Dulcosoft 1
  5. Healthypharm 2
  6. Leidapharm 1
  7. Metamucil 1
  8. Microlax 1
Doelgroep:
  1. Familie 4
  2. (Jong) volwassenen 8
Volume:
  1. 4 stuks 1
  2. 300ml 2
  3. 30 stuks 4
  4. 20 stuks 1
  5. 60 stuks 1
  6. 500ml 1
  7. 6 stuks 1
  8. 1000g 1

Door stress, een zwangerschap, een verkeerd eetpatroon, een ziekte of mentale klachten kun je last krijgen van verstopping van de darmen, ook wel obstipatie genoemd. Als je last hebt van obstipatie kan een laxeermiddel verlichting bieden. Er zijn verschillende soorten laxeermiddelen verkrijgbaar.

Welke laxeermiddelen zijn er?

Laxeermiddelen bevorderen de stoelgang en maken de ontlasting dunner. Je kunt ze gebruiken wanneer je last hebt van obstipatie of wanneer de darm leeg moet zijn voor een medische ingreep. Er zijn verschillende soorten laxeermiddelen:
• Darmwand-prikkelende middelen: prikkelen de darmwand en bevorderen de werking.
• Waterbinders: zorgen ervoor dat dat ontlasting meer vocht opneemt en vloeibaarder wordt.
• Verzachtende middelen: maken de ontlasting zachter en soepeler.
• Glijmiddelen: zorgen ervoor dat de ontlasting makkelijker door de darmen beweegt.
• Zwelmiddelen: vergroten het volume van de darm-inhoud.

Laxeermiddelen zijn er in de vorm van zetpillen, orale tabletten, poeders, drankjes, siropen en klysma's.

Werkt een laxeermiddel direct?


Je kunt verschillende geneesmiddelen en medische hulpmiddelen gebruiken. Het middel Bisacodyl wordt vaak voorgeschreven en gebruikt voor verstopping van de darmen. Zes tot twaalf uur na gebruik van dit middel komt de ontlasting op gang. Middelen met toegevoegde zouten zoals Macrogol of Movicolon werken vaak na één á twee dagen. Je kunt ook lactulose stroop of een poeder als Dulcofibre gebruiken. Dulcofibre is een medisch hulpmiddel dat werkt op de lange termijn. Lees voor het kopen van een geneesmiddel of medisch hulpmiddel altijd even de aanwijzingen op de verpakking.

Laxeermiddelen voor kinderen

Als je kind minder dan drie keer per week ontlasting heeft, spreekt je van obstipatie. De belangrijkste klachten bij obstipatie zijn: moeilijk of niet kunnen poepen, een harde en droge ontlasting, pijn bij het poepen en buikpijn. Een kind mag in geval van verstopping laxeermiddelen gebruiken. Bijvoorbeeld een darmwand-prikkelende middel. Lees voor het kopen van een product wel altijd even de aanwijzingen op de verpakking. Langdurig gebruik van darmwandprikkelend middelen kan schadelijk zijn voor de darmen Ook bulkvormers (waterbinders) mogen gebruikt worden. Deze middelen hebben dezelfde eigenschap als voedingsvezels en nemen vocht op. Ze prikkelen de darmwand niet en mogen langdurig gebruikt worden. Producten op basis van psylliumvezels zijn bijvoorbeeld bulkvormers.

Laxeermiddelen tijdens zwangerschap


Obstipatie is een veel voorkomend probleem tijdens een zwangerschap. Dit kan komen door minder beweging, verdrukking, hormonale veranderingen of veranderingen van de bloedsomloop. Er zijn veel laxeermiddelen geschikt voor zwangere vrouwen, zoals producten met lactulose of psylliumvezels. Lees voor het kopen van de producten altijd de aanwijzingen op de verpakking.

Laxeermiddel kopen


Bij de DA Drogist vind je een uitgebreid assortiment van diverse laxeermiddelen. Je koopt de producten voordelig bij ons online. Voor deskundig advies kun je altijd terecht bij een drogist in de dichtstbijzijnde DA winkel. Zij helpen jou graag met al je vragen en geven gepast en betrouwbaar advies.

KOAG/KAG-nr: 4442-1118-2072

Lees hier wat je moet doen met oude geneesmiddelen. Meer informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorgproducten of informatie over wanneer het nodig is om een arts te raadplegen, is te vinden op thuisarts.nl.

Thuisarts

8.6 uit  3837 reviews
4 stuks
799
30 stuks
150

Geen voorraad

300ml
445

Geen voorraad

500ml
615

Geen voorraad

60 stuks
859

Geen voorraad

30 stuks
519

Geen voorraad