Door extreme Black Friday drukte kan het zijn dat je pakketje later bezorgd wordt dan gepland.

Productgroep:
 1. Pijnstillers 14
Categorie:
Prijs:
€ 0 t/m € 5
Merk:
 1. DA 3
 2. Healthypharm 5
 3. Idyl 3
 4. Leidapharm 2
 5. Sanias 1
Doelgroep:
 1. A 1
 2. (Jong) volwassenen 12
Volume:
 1. 40 stuks 3
 2. 20 stuks 9
 3. 10 stuks 1
 4. 24 stuks 1

Ibuprofen is een ontstekingsremmende pijnstiller, ook wel een NSAID genoemd. Het is onder meerdere merknamen verkrijgbaar. Ibuprofen werkt pijnstillend, koortsverlagend en ontstekingsremmend. Je kunt het o.a. gebruiken bij griep, spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, kiespijn, migraine, menstruatieklachten of reumatische pijn.

Hoe gebruik je Ibuprofen?

Ibuprofen is verkrijgbaar als tablet, capsule, drank, poeder of in de vorm van korrels. Een tablet kun je innemen met een glas water. Om pijn aan de maag te voorkomen kun je het medicijn met voedsel innemen. Lees voor het gebruik van het medicijn de aanwijzingen op de verpakking.

Dosering

Ibuprofen is in verschillende doseringen verkrijgbaar. Vaak wordt het in een dosering van 200 mg of 400 mg verkocht. De maximale dosering voor volwassenen is 1200 mg per dag.

Ibuprofen bijwerkingen

Het medicijn Ibuprofen kan bijwerkingen geven. De bijwerkingen die het vaakst voorkomen (bij 1 tot 10 op de 100 mensen) zijn: * Maagklachten
* Darmklachten
* Hoofdpijn
* Duizeligheid
* Vermoeidheid

Om de kans op maagklachten te verkleinen is het aan te raden ibuprofen met voedsel in te nemen. Als je ouder bent dan 70 jaar, anti-bloedstollingsmedicijnen gebruikt of last hebt (gehad) van maag- en darmzweren of bloedingen overleg dan voor gebruik met een arts of apotheker. Een (ernstige) overgevoeligheid voor het medicijn komt voor en kan zich uiten in een huiduitslag, benauwdheid en zwellingen in het gezicht. Neem in dit geval direct contact op met een arts. Indien je lijdt aan een vernauwing van de slokdarm, hartfalen, hartkramp of een bloedstollingsziekte, overleg dan voor gebruik met een arts.

Wanneer kun je Ibuprofen beter niet gebruiken?

Je kunt Ibuprofen beter niet gebruiken als:
* Als je allergisch of overgevoelig bent voor ibuprofen of één van de bestanddelen of voor een ander ontstekingsremmend middel (zoals diclofenac of acetylsalicylzuur).
* Als je een maagzweer of maagbloeding hebt of minstens twee keer hebt gehad.
* Als je na gebruik van NSAID geneesmiddelen een bloeding of perforatie in de maag of darmen hebt gekregen.
* Bij een hersenbloeding.
* Bij een ernstige storing van de nieren en/of de lever.
* Bij gelijktijdig gebruik van antistollingsmiddelen.
* Bij aanleg voor bloedingen.
* Bij ernstig hartfalen.
* Tijdens de zwangerschap.

Ibuprofen tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kun je dit medicijn niet gebruiken. Het kan schadelijk zijn voor de baby. Het vergroot het risico op aangeboren afwijkingen en kan problemen geven bij de bevalling. Als je borstvoeding geeft, overleg dan voor gebruik met een arts of je dit medicijn kunt gebruiken.

KOAG/KAG-nr: 4442-1118-2072

8.6 uit  3638 reviews