Productgroep:
 1. Voetschimmel 8
Categorie:
Prijs:
€ 0 t/m € 18
Soort aanbieding:
 1. 1+1 Gratis 1
Merk:
 1. Canesten 1
 2. Lamisil 3
 3. Lucovitaal 1
 4. Mycosan 2
 5. Sanias 1
Doelgroep:
 1. (Jong) volwassenen 8
Volume:
 1. 30g 1
 2. 15ml 2
 3. 30ml 1
 4. 15g 1
 5. 20g 1
 6. 4g 1
 7. 65g 1
Lucovitaal
1+1Gratis

Een voetschimmel is een schimmelinfectie van de huid van de voet. Voetschimmel wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd, omdat het veelal in zwembaden wordt opgelopen. Door de schimmel ontstaat er een ontstekingsreactie en als gevolg daarvan kun je last krijgen van schilfers, kloven, jeukende blaasjes en roodheid. Ook teennagels kunnen worden aangedaan. Er zijn verschillende crèmes en zalfjes verkrijgbaar die voetschimmel behandelen.

Wat is de oorzaak van voetschimmel?


Voetschimmel wordt veroorzaakt door schimmels. Deze schimmels worden 'dermatofyten' genoemd en gedijen goed in een vochtige, warme omgeving, zoals een zwembad of sauna. Omdat mensen in zwembaden en sauna's op blote voeten lopen is de kans op besmetting groot. Zweetvoeten en slecht ventilerende schoenen of sokken bevorderen de groei van schimmels ook. Het verstoren van de zuurgraad van de huid vergroot een besmetting. Je kunt de zuurgraad verstoren wanneer je de voeten te vaak wast met zeep.

Is voetschimmel besmettelijk?


Voetschimmel is besmettelijk. De schimmel zit in huidschilfers. Wanneer deze huidschilfers loslaten en bijvoorbeeld op vloeren van zwembaden, sportruimtes, sauna's of een badkamer terechtkomen, kun je anderen besmetten.

Hoe ziet voetschimmel eruit?


Er zijn vier soorten huidafwijkingen die het gevolg kunnen zijn van een schimmelinfectie. Ze kunnen alleen of in combinatie voorkomen:

• Een witte schilfering tussen de tenen, soms met pijnlijke kloven.
• Jeukende blaasjes
• Roodheid
• Brokkelige nagels met een gele verkleuring

Hoe behandel je voetschimmel?


Om voetschimmel te behandelen kun je een crème of een zalf gebruiken met een schimmeldodend of groeiremmend middel. Deze moet je meestal tweemaal per dag dun aanbrengen op of rondom de huid. Daarnaast is het ook raadzaam om je schoenen en sokken met een schimmeldodend middel te behandelen. Er kunnen namelijk sporen van de schimmel achterblijven. Je kunt hiervoor een strooipoeder of een spray gebruiken. Als de teennagels door de schimmel zijn aangedaan, kun je een middel ter behandeling van kalknagels gebruiken. Lees voor het kopen van een product altijd even de aanwijzingen op de verpakking.

KOAG/KAG-nr: 4442-1118-2072

8.6 uit  4096 reviews
65g
1219

Geen voorraad