Spaar nu voor een strandtas of hamamdoek van 100% gerecycled katoen! Klik hier voor meer informatie

Productgroep:
 1. Slapen 1
Categorie:
Prijs:
€ 0 t/m € 20
Merk:
 1. Airmax 5
 2. Nozovent 1
 3. Snoreez 3
Doelgroep:
 1. A 1
 2. (Jong) volwassenen 8
Volume:
 1. 1 stuks 3
 2. 10ml 1
 3. 14 stuks 1
 4. 2 stuks 3
 5. 22ml 1

Lees hier wat je moet doen met oude geneesmiddelen. Meer informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorgproducten of informatie over wanneer het nodig is om een arts te raadplegen, is te vinden op thuisarts.nl.

Thuisarts

Ongeveer 6 miljoen Nederlanders zegt regelmatig te snurken. Het geluid van gesnurk kan oplopen tot maar liefst 80 tot 100 decibel (vergelijkbaar met het geluid van een concert of een overvliegende straaljager.) Het kan dan ook erg vervelend zijn als jij of jouw partner last heeft van gesnurk. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om snurken te verminderen.

Wat zijn de oorzaken van snurken?

Als je gaat slapen ontspannen en verslappen de spieren in je lichaam. Ook je tong verslapt. Hierdoor wordt de luchtweg kleiner en ontstaan er trillingen. Deze trillingen zorgen voor een brommend geluid. Een vernauwing van de luchtweg kan ook veroorzaakt worden door een irritatie van de keelholte (bijvoorbeeld door roken), vergrote keelamandelen, een verstopte neus (door bijvoorbeeld een verkoudheid, een allergie, neuspoliepen of als het neustussenschot niet goed staat) of door een aangeboren afwijking van het gehemelte of de huig.

De kans op snurken is groter als:
* Je overgewicht hebt
* Je verkouden bent
* Je zwanger bent
* Je op de rug slaapt
* Je alcohol hebt gedronken
* Je slaap- of kalmeringsmiddelen slikt
* Je een te traag werkende schildklier hebt
* Je wat ouder bent

Wat zijn oplossingen voor snurken?

Om de kans op snurken te verminderen kun je een aantal maatregelen treffen. Bijvoorbeeld door geen alcohol drinken vlak voor het slapen, niet op de rug slapen, te stoppen met roken of proberen om af te vallen. Als het snurken veroorzaakt wordt door een verstopte neus kun je neusdruppels of een neusspray gebruiken. Wordt de verstopte neus veroorzaakt door een allergie? Ga dan naar de huisarts om je te laten testen en te vragen naar een eventuele behandeling met medicatie.

Er zijn ook een aantal producten die je zou kunnen gebruiken, zoals neusstrips. Neusstrips vergroten de luchtstroom in de neus, waardoor de kans op snurken kleiner wordt. Er zijn ook eventuele medische behandelingen mogelijk om snurken te verhelpen. De huisarts kan je doorverwijzen naar een kno-arts. De kno-arts onderzoekt waar het snurken ontstaan en welke behandeling geschikt is.

Snurken bij baby's

Kleine kinderen maken veel geluidjes als ze slapen. Wanneer baby's groter worden, krijgen ook de luchtwegen meer ruimte en zullen de geluiden verdwijnen. Gesnurk bij kleine kinderen komt vaak door een verkoudheid. Het kan ook het gevolg zijn van een vergrote keel- of neusamandel. De keel- of neusamandel wordt alleen verwijderd als er ook sprake is van andere problemen, zoals terugkerende oor- of keelontstekingen.

Is snurken gevaarlijk?

Snurken is over het algemeen niet gevaarlijk. Toch kun je er slechter door gaan slapen. 10% van de snurkers heeft ook last van slaapapneu. Slaapapneu betekent dat de ademhaling tijdens de slaap even stopt. Als jij of jouw partner hier last van heeft, is het aan te raden om naar de huisarts te gaan. Ook wanneer je last hebt van pijn op de borst is een bezoekje aan de huisarts raadzaam.

KOAG/KAG-nr: 4442-1118-2072

8.6 uit  3981 reviews