Productgroep:
 1. Zonnebrand 14
Categorie:
Prijs:
€ 0 t/m € 33
Merk:
 1. Ambre solaire 2
 2. Biodermal 6
 3. Nivea 4
 4. Vision 2
Doelgroep:
 1. Vrouw 1
 2. Familie 12
 3. Kind 1
Volume:
 1. 50ml 3
 2. 200ml 7
 3. 175ml 2
 4. 185ml 2

De gevoelige huid heeft speciale bescherming nodig. Ee crème met een hoge factor en zonder irriterende ingrediënten. Bij DA vind je zonnebrandcrèmes die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid.


Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid is een huid die niet in balans is. Doordat het afweermechanisme van de huid verstoord is, heeft de huid een lagere weerstand tegen irriterende stoffen en externe prikkels. Hierdoor kun je last krijgen van rode vlekken, huiduitslag, jeuk of een trekkerig gevoel.

Een gevoelige huid kan het gevolg zijn van stress, het gebruik van verkeerde producten, het klimaat of een huidaandoening. Maar je kunt er ook gewoon mee geboren zijn. Vooral mensen met een lichte huid hebben last van gevoeligheid. Dit komt doordat hun huid dunner is en daardoor gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Ook de huid van jonge kinderen is gevoeliger, omdat hun huid nog in ontwikkeling is.

Een gevoelige huid en zonneallergie


Mensen met een gevoelige huid kunnen ook last hebben van zonneallergie. Zonneallergie betekent dat de huid overgevoelig reageert op UV-straling. Na blootstelling aan de zon ontstaan er jeukende, rode bultjes, blaasjes en/of vlekjes. Je hebt er meestal meer last van als je huid nog niet aan het zonlicht is gewend.

Om zonneallergie te voorkomen is het belangrijk om je goed in te smeren met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30 die geschikt is voor de gevoelige huid.

8.6 uit  3832 reviews