Bestelling af te halen in 300+ winkels

Gratis verzending vanaf 35.-

Voor 21u besteld, binnen 2 dagen in huis*

MagazineFolderKlantenservice

Voel je goed

Winkels
Aanbiedingen
300+ Winkels
Blog

Erkend Specialist in Zelfzorg

  DA Drogist

De Erkend Specialist in Zelfzorg is het drogistenkeurmerk voor deskundig advies over zelfzorggeneesmiddelen. Zelfzorggeneesmiddelen zijn middelen die je zonder doktersrecept kunt krijgen bij de drogist. Bijvoorbeeld pijnstillers, hoestmiddelen, middelen tegen hooikoorts, oordruppels maar ook middelen tegen reisziekte, huidschimmels of hoofdluis.

Advies nodig? Ja!

Net als bij geneesmiddelen die je op recept krijgt, is het ook bij zelfzorggeneesmiddelen belangrijk voor je gezondheid om ze op de juiste manier te gebruiken. Want verkeerd gebruik kan schadelijk voor je zijn. Een geneesmiddel kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor volwassenen maar niet voor kinderen, omdat de dosering dan te hoog is. Of het middel mag niet langer dan een aantal dagen achtereen gebruikt worden. Ook zijn er middelen die je niet mag gebruiken als je zwanger bent. Verder kunnen sommige middelen bijwerkingen hebben zoals duizeligheid of misselijkheid. Niet voor niets mogen de meeste zelfzorggeneesmiddelen alleen onder toezicht van drogist of apotheker verkocht worden. Het is dus belangrijk dat je goed advies krijgt als je een zelfzorggeneesmiddel koopt. Bij de Erkend Specialist in Zelfzorg ben je daarvoor aan het juiste adres.

Met dit keurmerk willen de drogisten op een goede manier invulling geven aan de wettelijke eis van verantwoorde zorg in de Geneesmiddelenwet. Je herkent deze drogisterijen aan de blauwgroene sticker op de winkelruit. En aan de vijf zekerheden die zij hun klanten bieden. Op dit moment zijn er ongeveer 2000 Erkend Specialisten in Zelfzorg. Altijd één bij je in de buurt!

Vraag het uw Erkend Specialist in Zelfzorg

We nodigen je graag uit om gebruik te maken van de kennis van de gediplomeerde drogisten en assistent-drogisten: zij adviseren je graag! Met welk type vragen kun je bijvoorbeeld bij hen terecht?

 • Welke pijnstiller kan ik het beste nemen voor mijn kind van 3 jaar?
 • Kan ik deze twee geneesmiddelen ook tegelijk gebruiken?
 • Hoe lang mag ik dit middel achter elkaar gebruiken? En wat als de klachten dan nog niet over zijn?
 • Wat voor soort middelen zijn er tegen bijvoorbeeld hooikoorts en welke is het meest geschikt voor mij?
 • Moet ik met mijn gezondheidsklacht naar de huisarts of kan het met zelfzorg worden opgelost?

De 5 zekerheiden van de Erkend Specialist in Zelfzorg

 • Personeel checkt altijd of je advies nodig hebt
 • Je krijgt deskundig en actueel advies
 • Je wordt zo nodig doorverwezen
 • Aandacht voor je veiligheid
 • Kwaliteit wordt continue bewaakt

Keurmerk Zelfzorg Online

Zelfzorggeneesmiddelen zijn zonder doktersrecept verkrijgbaar. Bijvoorbeeld pijnstillers, hoestmiddelen, middelen tegen hooikoorts, oordruppels maar ook middelen tegen reisziekte, huidschimmels of hoofdluis. Net als bij geneesmiddelen op recept, is het bij zelfzorggeneesmiddelen belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken. Dan werken ze, maar verkeerd gebruik kan schadelijk zijn.

KeurmerkZelfzorgOnline.png

Het is dus belangrijk dat je het juiste advies krijgt. Ook bij de aankoop van zelfzorggeneesmiddelen in een webshop. Alleen webshops met het Keurmerk Zelfzorg Online zorgen ervoor dat de verkoop deskundig en veilig gebeurt. Deze webshop is aangesloten bij dit Keurmerk.

Zo is de informatie op onze webshop gecontroleerd. Ook vragen wij altijd naar je leeftijd en is het onmogelijk om meer dan drie verpakkingen van hetzelfde geneesmiddel ineens te bestellen. Als het nodig is, adviseren wij je om naar de huisarts te gaan. En bij vragen is er altijd een opgeleide drogist bereikbaar om je te woord te staan.

Dit kwaliteitskeurmerk krijg je niet zomaar, onze webshop wordt regelmatig gecontroleerd door auditoren.

Zo houden wij je gezond en geven wij betrouwbaar advies over aankoop en juist gebruik. Neem dus geen risico en koop zelfzorggeneesmiddelen alleen bij een webshop met het Keurmerk Zelfzorg online.

De 4 zekerheden van Keurmerk Zelfzorg Online

• Je koopt betrouwbare en veilige zelfzorggeneesmiddelen

• Je krijgt duidelijke en juiste informatie over het geneesmiddel en de aandoening

• Er is altijd een drogist beschikbaar voor vragen

• Aandacht voor veilig gebruik van zelfzorggeneesmiddelen

Kijk voor meer informatie op https://www.erkendspecialistinzelfzorg.nl/keurmerk-zelfzorg-online

Te herkennen aan de groene plus!

Iedereen heeft weleens last van kleine kwalen. Van hoesten tot hoofdpijn, wratten of een schimmelnagel. Met al die kwalen kun je terecht bij een gecertificeerde drogisterij, zoals DA. Daar werken speciaal opgeleide vakmensen die jou en je gezin te helpen om gezond te worden én te blijven. Welke producten zijn veilig voor je kind? Kan je crème tegen huidschimmel gebruiken als je bloedverdunners slikt? En welk product kan je het beste gebruiken om beter te slapen? De drogist helpt je graag aan het juiste product, plus deskundig advies over zelfzorg. Je herkent de gecertificeerde drogisterijen aan de groene plus.

Wist je dat de gediplomeerde (assistent-)drogist niet alleen een goede opleiding achter de rug heeft, maar ook elk jaar nascholing volgt? DA heeft dus de deskundigheid in huis om je te helpen bij eenvoudige gezondheidsproblemen. We zorgen graag samen met jou voor je gezondheid, dus we vragen bij aankoop altijd of je nog meer informatie wenst en geven je, als dat nodig is, een risicowaarschuwing. Daarnaast weten we precies wanneer je met je klachten toch beter even naar de huisarts kunt gaan. Neem geen risico met je gezondheid en vraag bij de gecertificeerde drogisterij met de groene plus om deskundig advies.

Drogist_beeldmerk_liggend_RGB.webp

Bijwerkingen bij het gebruik van medicijnen?

Als je bijwerkingen ervaart of twijfelt over een mogelijke bijwerking bij het gebruik van medicijnen, kun je dit melden op de website van het Bijwerkingcentrum Lareb.

Weggooien geneesmiddelen

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Ga in je gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen die niet meer nodig zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu.