Microlax

Microklysma bij een moeilijke stoelgang, biedt op milde wijze een snelle verlichting

-
+

Op voorraad

715
4 stuks
  • Gratis verzending vanaf 30.-
  • Bestelling gratis afhalen in de winkel
  • Veilig betalen
  • Klantenservice tijdens kantooruren

Als je last hebt van obstipatie of een slechte en pijnlijke stoelgang, ten gevolge van harde en compacte ontlasting die zich in het laatste gedeelte van je dikke darm bevindt, kan Microlax je op een zachte manier bevrijden. De minitube is dunner dan een zetpil en heel eenvoudig, hygiënisch en discreet in gebruik. Bovendien is de stoelgang planbaar, aangezien de werking van MICROLAX doorgaans al binnen 5 tot 20 minuten intreedt. Hoe is dit mogelijk? Nou, na toediening, dringt de MICROLAX-oplossing direct door in de harde ontlasting, waar de werkzame stoffen vocht aantrekken en het in de ontlasting gebonden water laten vrijkomen. Hierdoor wordt de ontlasting zachter en groter in volume, wat in de darm het signaal tot uitscheiding activeert.

Met MICROLAX wordt de darm op een normale, aangename manier leeggemaakt. Doordat dit middel goed wordt verdragen, kan het zelfs incidenteel tijdens de zwangerschap worden gebruikt en aan kinderen onder de 6 jaar en baby's worden toegediend. Hierbij adviseren we wel eerst een huisarts te raadplegen. De inhoud van een tube MICROLAX-oplossing wordt via de verlengde tuit op de tube in het rectum (onderste gedeelte van de dikke darm: endeldarm) gebracht. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in de bijsluiter of zoals de arts of apotheker dat heeft aangegeven. Je kunt MICROLAX ook gebruiken als je moeite hebt met het ophouden van je ontlasting of ter voorbereiding op een darmonderzoek of chirurgische ingreep in het rectum.

Indicatie

Moeilijke stoelgang (verstopping of obstipatie).

Contra-indicatie

Bloedende aambeien, ontsteking endeldarm, zwerende ontstekingen dikke darm.

Werkzame stoffen

natriumlaurylsulfoacetaat 9 ml
sorbitol 625 mg/ml

Toedieningsvorm

vloeistof

Leeftijd

vanaf 6 jaar

Dosering

1 tube

Dosering Maximaal

1

Gebruik bij borstvoeding

Overleg arts

Gebruik tijdens de zwangerschap

Overleg arts

Gebruik

knijp druppel uit tube om canule vettig te maken, rectaal toedienen, afhankelijk leeftijd canule tot markering of volledig inbrengen en tube leegknijpen, tube ingeknepen zachtjes terugtrekken ter verwijdering

Niet gebruiken

Huidontsteking, aderontsteking met stolselvorming, onderhuidse verharding, ernstige pijn, zweren, plotselinge zwelling van één of beide benen,verminderde nierfunctie en/of onvoldoende werking van het hart. Kinderen tot 18 jaar.

Raadpleeg huisarts

Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken (kijk in de bijsluiter). Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree (frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting).

Anderen kochten ook

Online aanbieder medicijnen

Legaal handelen

Controleer welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Keurmerk Zelfzorg Online

Keurmerk Zelfzorg Online

Online verkoper legale zelfzorggeneesmiddelen.

Winkelen met zekerheid

Thuiswinkel waarborg

Deze webshop is aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg.