Dulcolax laxeer zetpil

Een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij ...

-
+

Niet op voorraad

535
6 stuks

Geen voorraad

Bekijk alles van: Dulcolax

Een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij moeilijke stoelgang, ook wel verstopping of obstipatie genoemd. De werkzame stof in Dulcolax prikkelt het darmslijmvlies. Hierdoor zullen de darmbewegingen versnellen, waardoor de inhoud van de darmen wordt voortgestuwd. Dulcolax zetpillen hebben een direct effect op het darmslijmvlies van de endeldarm, het uiteinde van de dikke darm. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar

Evenals andere darmprikkelende middelen, mag Dulcolax in principe niet langer dan drie achtereenvolgende dagen worden gebruikt. De gebruikelijke dosering is: Volwassenen en kinderen boven de 10 jaar: 1 zetpil (10 mg) per dag. De aangegeven dosering mag niet worden overschreden. werkt binnen 30 minuten.

Indicatie

Moeilijke stoelgang (verstopping of obstipatie).

Contra-indicatie

Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Darmafsluiting, verstopping maagdarmkanaal, acute blindedarmontsteking of ontstekingen ingewanden, ernstige buikpijn met misselijkheid en braken, ernstige uitdrogingsverschijnselen, kort voor inname plotseling heftige buikpijn.

Werkzame stoffen

bisacodyl 10 mg

Toedieningsvorm

zetpil

Leeftijd

vanaf 10 jaar

Dosering

1

Dosering Maximaal

1

Gebruik bij borstvoeding

Ja

Gebruik tijdens de zwangerschap

Overleg arts

Gebruik

met puntzijde voorop anaal 2-3 cm diep inbrengen, bevochtigen zetpil bevordert inglijden; werking te verwachten binnen +/- 20 minuten

Niet gebruiken

Niet samen met met plaspillen (diuretica) of bijnierschorshormonen (corticosteroïden), zie bijsluiter. Intolerantie bepaalde suikers. Niet langer dan 3 dagen achter elkaar gebruiken.

Raadpleeg huisarts

Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken (kijk in de bijsluiter). Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree (frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting).

Hulpstoffen: hard vet.

Acties uit de folder

Bekijk alle acties

Online aanbieder medicijnen

Alt_Text

Controleer welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Keurmerk Zelfzorg Online

Keurmerk Zelfzorg Online

Online verkoper legale zelfzorggeneesmiddelen.

Winkelen met zekerheid

Thuiswinkel waarborg

Deze webshop is aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg.