Dit ‘moedergraan’ van de Inca’s is een pseudograan uit Zuid-Amerika, waarvan de zaden veel op graankorrels lijken. Quinoa is een bron van mineralen als koper en magnesium. Verder bevat het vezels, B-vitamines, vitamine E, ijzer en heel veel eiwit. Quinoa heeft een gunstig effect op de stofwisseling en geeft snel een verzadigd gevoel.
Quinoa heeft een nootachtige, romige smaak en de vlokken zijn snel gaar.
Heerlijk in pap of soep, in ovenschotels, om mee te paneren of in zoete nagerechten.
De kooktijd van zachte quinoavlokken bedraagt 10 minuten met een naweltijd van 5 minuten. Wilt u meer al-dente quinoavlokken, kook het dan maar 5 minuten.
quinoa
Quinoavlokken bio glutenvrij
Ingredienten
Quinoa biologisch (NL-BIO-01)
Kan sporen bevatten van soja.
Herkomst: Non-EU
Voedingswaarde per 100 gram
Energetische waarde | 1645.0 kJ |
Energetische waarde | 392.8 kcal |
Vetten | 6.9 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 1.2 g |
Koolhydraten | 63.9 g |
Waarvan suikers | 1.5 g |
Vezels | 3.5 g |
Eiwitten | 16.2 g |
Zout | 0.050 g |
Gebruik
De kooktijd van de quinoavlokken bedraagt 10 minuten met een naweltijd van 5 minuten.
Fabrikant:
Meesters van de Halm
De Morgenstond 11B
5473 HE Heeswijk-Dinther