Haver is een oude graansoort die vrij gemakkelijk groeit en nog steeds in Nederland geteeld wordt. Het bevat langzame koolhydraten, veel vezels, eiwitten, mineralen, vitamines en antioxidanten. Haverproducten kunnen het risico op hart- en vaatziekten gunstig beïnvloeden. Het zorgt voor een langdurend verzadigd gevoel en is glutenvrij.
Havervlokken zijn de gepelde en geplette korrels van de haver. Heerlijk in zelfgemaakte muesli, yoghurt, smoothies, gebak of brood. Ook lekker in hartige gerechten.
Havervlokken zijn heel makkelijk en snel klaar te maken. Je kunt al een dampende kom op tafel hebben staan in 5 minuten. Breng in een pannetje 250 ml melk of water aan de kook. Voeg de Havervlokken toe, roer goed door en laat 1 minuut doorkoken. Je hebt dan een al-dente Havervlokken Het is aan te raden wel bij het pannetje te blijven, om overkoken te voorkomen! Laat de Havervlokken dan nog even staan, voeg de smaakmakers toe en smullen maar. Smaakmakers zijn dan bijvoorbeeld honing, kaneel, not
haver
Havervlokken bio
Ingredienten
HAVERVLOKKEN (gluten) bio (SKAL 001107)
Kan sporen bevatten van pinda, soja, mais en melk.
Herkomst: Nederland
Voedingswaarde per 100 gram
Energetische waarde | 1596.0 kJ |
Energetische waarde | 381.1 kcal |
Vetten | 7.5 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 0.0 g |
Koolhydraten | 69.2 g |
Waarvan suikers | 1.0 g |
Vezels | 6.7 g |
Eiwitten | 13.5 g |
Zout | 0.013 g |
Gebruik
De kooktijd van havervlokken bedraagt 30 minuten met een naweltijd van 10 minuten.
Droog en koel bewaren.
Fabrikant:
Meesters van de Halm
De Morgenstond 11B
5473 HE Heeswijk-Dinther