We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.
Vanwege enorme toename in bestellingen hebben wij vertraging opgelopen. Momenteel kan het ongeveer 2 werkdagen duren voordat jouw bestelling bezorgd wordt.
De samenstelling van boekweit lijkt veel op die van graan, maar boekweit is een ‘pseudograan’ en bevat geen gluten. Het zaad heeft de vorm van kleine beukennootjes en is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1, vitamine B6, en verschillende mineralen, zoals magnesium. Het is voedzaam en licht verteerbaar. Omdat boekweit veel overeenkomsten heeft met graan, kan het op dezelfde manier worden verwerkt.
Van boekweitvlokken kan een heerlijk voedzame pap of soep worden gemaakt. Ook lekker met yoghurt of melk en door de muesli.
boekweit
Boekweit bio glutenvrij
Ingredienten
Boekweit bio (SKAL 001107)
Herkomst: EU/Non-EU
Voedingswaarde per 100 gram
Energetische waarde | 1475.0 kJ |
Energetische waarde | 352.2 kcal |
Vetten | 2.6 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 0.6 g |
Koolhydraten | 70.5 g |
Waarvan suikers | 0.9 g |
Vezels | 2.1 g |
Eiwitten | 9.6 g |
Zout | 0.001 g |
Gebruik
De kooktijd van de vlokken bedraagt ca. 10 minuten met een naweltijd van 5 minuten.